El conseller Rañé valora de positiva la aposta de Nissan per Catalunya

query_builder   25 febrer 2004 12:47

event_note Nota de premsa

El conseller Rañé valora de positiva la aposta de Nissan per Catalunya

El conseller Rañé valora de positiva la aposta de Nissan per Catalunya

El conseller de Treball i Indústria de la Generalitat, Josep Maria Rañé, s’ha reunit avui amb la direcció i el comitè d’empresa de Nissan Motor Ibérica, en una visita que ha fet a la factoria que aquesta empresa té a la Zona Franca de Barcelona.

Aquesta visita ha servit per constatar que “la nova línia de muntatge de Nissan permet pensar en una inversió a llarg termini a Catalunya”, segons ha dit Rañé. El conseller ha subratllat el fet que aquesta companyia “preveu consolidar les seves instal·lacions a Barcelona com un referent a nivell europeu i mundial”, la qual cosa vol dir que aposta pel nostre país.

Les inversions que té previstes la multinacional, de caràcter estratègic, faran més flexibles les instal·lacions, que així podran assimilar, d’una manera ràpida y dinàmica, els canvis en la producció, com per exemple, la adequació de la maquinària a diferents tipus d’automòbils.

Així mateix, el conseller de Treball i Indústria ha ressaltat las voluntats recíproques per a adaptar, d’una manera negociada, les necessitats de la producció i les condicions de treball. En aquest sentit, Rañé ha destacat que s’està seguint un model molt vàlid per millorar la competitivitat de Nissan, que es basa en la recerca del consens entre totes les parts implicades. Rañé ha afirmat que, segons l’empresa, “no es condicionarà la inversió a Catalunya amb l’aprovació del conveni”.

La inversió en R+D que desenvoluparà la companyia anirà adreçada a assolir el repte de la competitivitat per dues vies fonamentals: d’una banda, apostant per la innovació del producte –en disseny i en tipus de material- i del sistema de treball; d’altra banda, apostant per la flexibilitat, bàsicament de forma acordada i millorant i implementant la formació i la qualificació dels treballadors.