El TSJC avala la mediació de la Generalitat en la vaga de l'empresa de transports metropolitans de Barcelona

query_builder   11 febrer 2003 14:02

event_note Nota de premsa

El TSJC avala la mediació de la Generalitat en la vaga de l'empresa de transports metropolitans de Barcelona

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat Sentència desestimant el recurs interposat per la UGT contra la resolució del Govern de la Generalitat, que va acordar establir un arbitratge obligatori i va designar un àrbitre, en la vaga de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona S.A.

La Federació recurrent va sostenir que l’acord del Govern lesionava el dret constitucional de vaga i perquè l’àrbitre designat no reunia les condicions d’imparcialitat que imposa la normativa.

El Tribunal ha considerat que cap d’aquests vicis concorren en el supòsit objecte de recurs i entén que la vaga va tenir una incidència notòria, en paralitzar-se el servei urbà i interurbà d’autobusos i va repercutir en determinades zones i sectors, productius, comercials i educatius, que es van veure afectats per la mateixa.

Així mateix, el Tribunal ha entès que es donaven circumstàncies excepcionals que van exigir l’adopció d’una fórmula també excepcional, consistent en la designació d’un àrbitre, per a resoldre les postures cada cop més enfrontades entre l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona S.A i els seus treballadors, que repercutien en la normal vida ciutadana.

Com es recordarà, la vaga de treballadors de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona S.A va iniciar-se amb caràcter parcial durant 6 dies del proppassat mes de maig, esdevenint el dia 28 del mateix mes en indefinida, incomplint els treballadors els serveis mínims acordats per l’Autoritat Laboral.