El Conseller Antoni Fernàndez Teixidó considera que la qualitat del servei elèctric proporcionat per Endesa no és suficient per les necessitats del país

query_builder   19 setembre 2003 17:18

event_note Nota de premsa

El Conseller Antoni Fernàndez Teixidó considera que la qualitat del servei elèctric proporcionat per Endesa no és suficient per les necessitats del país

El Conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez Teixidó ha manifestat avui que el balanç de la qualitat energètica a Catalunya no li és satisfactori: “no és l’adequat i ens consta que no és suficient pel que les empreses necessiten. I en aquest sentit, no defallim en el control de l’acció d’Endesa”.

Teixidó ha anunciat avui que, arran de les queixes de l’empresa Factor Energia, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme ha obert un expedient informatiu a Endesa. Fernàndez Teixidó ha manifestat que “des de la Generalitat portem anys discutint, organitzant jornades i assessorant sobre la liberalització del mercat energètic, per la qual apostem clarament. Un exemple és que els propis edificis de la Generalitat han comprat energia en el mercat lliure.”

El Conseller Fernàndez Teixidó ha insistit en desvincular aquesta situació de la petició per part de la Generalitat de que la seu de Endesa es traslladi a Catalunya. En aquest sentit, el Conseller ha declarat que “Endesa és una empresa molt important per a Catalunya, aquí té el seu mercat i, per tant, és lògic que demanem que traslladi la seva seu a Catalunya.”