Seguiment de l'evolució dels casos de legionel·losi a L'Hospitalet de Llobregat

query_builder   16 desembre 2002 18:50

event_note Nota de premsa

Seguiment de l'evolució dels casos de legionel·losi a L'Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i el Departament de Sanitat informen que han tingut coneixement del diagnòstic d’un nou cas de legionel•losi que s’ha d’afegir a la relació que es disposava fins ara.

Es tracta d’un home de 37 anys, resident al barri de Santa Eulàlia, que, segons es desprèn de les dades recollides en la investigació realitzada per tècnics de les dues administracions, va iniciar símptomes el dia 7 de desembre i va ingressar el dissabte dia 14 a l’Hospital de Bellvitge, que ha confirmat el diagnòstic microbiològic.

Aquest és el novè cas de legionel•losi detectat fins al moment a L’Hospitalet de Llobregat que es correspon amb l’àrea d’influència de la torre de refrigeració altament contaminada amb legionel•la i que l’Ajuntament de la ciutat i el Departament de Sanitat van tancar el dia 5 de desembre.

El fet que els nous casos es trobin en un radi molt pròxim a la fàbrica de gel propietària de la torre de refrigeració clausurada, ve a delimitar que el focus de tots és únic. Per bé que aquesta torre fou tancada el dia 5, el Departament de Sanitat i l’Ajuntament de L’Hospitalet adverteixen de la possibilitat que apareguin encara casos que haguessin iniciat símptomes els dies 15 o 16 de desembre, ja que el període d’incubació de la legionel•losi és d’entre dos i deu dies.

Pel que fa la investigació etiològica del brot, resta pendent el resultat de la contrastació genètica de les soques aïllades en la torre amb les aïllades en els pacients. Aquestes analítiques són tècniques molt laborioses que necessiten, un cop perfectament identificades les soques de legionel•la, un mínim de vuit – deu dies.