CATALUNYA RECLAMA AL GOVERN CENTRAL L'EXECUCIÓ DE LA CARRETERA DE GUARDIOLA DE BERGUEDÀ - CAMPDEVÀNOL

query_builder   12 febrer 2003 19:35

event_note Nota de premsa

CATALUNYA RECLAMA AL GOVERN CENTRAL L'EXECUCIÓ DE LA CARRETERA DE GUARDIOLA DE BERGUEDÀ - CAMPDEVÀNOL

El Director General d’Energia i Mines, Albert Mitjà, ha donat suport a la proposició no de llei presentada al Congrés per la diputada del Grup Parlamentari Convergència i Unió, Imma Riera, on s’insta al Govern a executar la Carretera Guardiola de Berguedà – Campdevànol. Aquesta carretera està prevista al Tercer Acuerdo Suplementario al Protocolo de colaboración signat entre el Ministerio de Industria y Energía (MINER) y la Comunidad Autónoma de Cataluña.

L’acord que es va subscriure el 8 de novembre de 2001, portava per objecte “la Promoción del Desarrollo Económico Alternativo de las Zonas Mineras del Carbón i signava el Vicepresidente Segundo del Gobierno para Asuntos Económicos y Ministro de Economía, Rodrigo Rato i el President de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta actuació parlamentària se suma a tota una sèrie de peticions que tant el Conseller de Treball Indústria, Comerç i Turisme com el Director General d’Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya venen realitzant durant els últims temps al Govern Central perquè compleixi els seus compromisos al respecte. Uns compromisos que van començar amb anterioritat amb la signatura del Conveni Marc el 20 de febrer de 1998 entre el President de la Generalitat i l’aleshores Ministre d’Indústria, Josep Piqué.