24 milions d'euros per a la renovació de l'activitat dels establiments comercials de Catalunya el 2003

Les petites empreses comercials, bugaderies, perruqueries i centres d?estètica també podran benefici

query_builder   26 febrer 2003 19:44

event_note Nota de premsa

24 milions d'euros per a la renovació de l'activitat dels establiments comercials de Catalunya el 2003

Les petites empreses comercials, bugaderies, perruqueries i centres d?estètica també podran benefici

L’any 2003, la Generalitat destinarà 24 milions d’euros en els programes d’ajut per a la renovació de l’activitat comercial i el foment de la cooperació empresarial. Aquesta xifra representa un increment del 73% de l’aportació prevista en el Pla de Dinamització del Comerç Urbà (PDCU) per al període 2001-2004.

Mitjançant aquesta nova línia d’ajuts, el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme vol reforçar la competitivitat de les empreses comercials catalanes impulsant la renovació i innovació del sector, i fomentant la cooperació entre les empreses.

Els nous programes d’ajuts permetran durant l’any 2003 la realització del 5 objectius de dinamització comercial: 1- La millora dels carrers comercials de Catalunya i dels mercats municipals que suposarà 32 milions d’euros en inversions locals mitjançant la renovació de mercats i la conversió en preferència de zones vianants.

2- La consolidació de 163 plans de dinamització comercial que s’estan duent a terme a diversos municipis de Catalunya.

3- La implementació de noves estratègies comercials en petites i mitjanes empreses dels següents sectors: tintoreria i bugaderia, carnissers i cansaladers-xarcuters, perruqueries i bellesa, floristes, encantistes i marxants, i llibreters.

4- La renovació de més de 1.800 establiments comercials de petites i mitjanes empreses, el què suposarà una inversió de 42 milions d’euros.

5- La realització de més de 300 jornades i seminaris per a la millora de les bones pràctiques del comerç en el marc de la campanya de foment del comerç urbà:’’És el teu comerç. Deixa’t estimar’’.

Programes d’ajut al comerç 2003:

 Renovació d’estructures comercials col·lectives (mercats municipals i zones de vianants), per a la realització d’estudis de viabilitat i inversions de renovació dels mercats, creació de zones de vianants i, adaptació i millora dels espais destinats a mercats no sedentaris de caràcter periòdic.

 Foment de la cooperació empresarial. (dinamització territorial). Actuacions de promoció i servei al consumidor final, senyalització, animació comercial, etc. També preveu altres línies de suport com la actuació per l’execució d’un programa de dinamització territorial, les actuacions per a la millora de la competitivitat del comerç local, i el reforçament de la competitivitat sectorial.

 Nous entorns de competitivitat (NEC). Aquest ajuts van dirigit a les petites empreses comercials detallistes, empreses de serveis (tintoreria, bugaderia, perruqueria i estètica), parades de bar o cafeteria situades dins dels mercats muncipals. L’objecte és la renovació o ampliació d’instal·lacions i equipaments del punt de venda, i la millora de la imatge exterior de l’establiment.

 Comerç electrònic. Creació de pàgines web (despeses de disseny, creació, promoció, etc.) i; inversions en millora, desenvolupament i gestió de Centres Comercials Virtuals.

 Difusió del model comercial. Dirigit a les associacions de comerciants i entitats sense ànim de lucre que organitzin conferències, taules rodones, jornades i seminaris.

La informació sobre els Programes d’ajut a comerç 2003 es troba a la web de la Direcció General de Comerç: http://www.gencat.net/comercial, i al telèfon d’atenció ciutadana 012.