Seguiment dels estudis epidemiològics al voltant del brot de legionel·losi a Badalona

query_builder   9 maig 2003 14:54

event_note Nota de premsa

Seguiment dels estudis epidemiològics al voltant del brot de legionel·losi a Badalona

L’Ajuntament de Badalona i el Departament de Sanitat i Seguretat Social continuen la investigació ambiental de les torres de refrigeració i condensadors evaporatius relacionats amb el brot de legionel•losi de Badalona. Fins el moment, s’han detectat un total de 26 empreses amb torres de refrigeració o condensadors evaporatius de les qual 20 estaven en funcionament en algun moment des de la data d’inici del brot, i per tant, s’han pres mostres de totes aquestes torres.

De les 20 torres investigades, 10 han donat negatives a legionel•la pneumophila, serogrup 1; 4 estan pendents de l’obtenció del segon resultat i dos més estan pendents dels resultats inicials.

Les quatre torres restants van donar positiu a legionel•la pneumophila serogrup 1; dues van ser tancades de forma preventiva i a les altres dues es van trobar concentracions del bacteri que no justificaven l’aparició del brot. Un cop confrontats els resultats d’aquestes quatre torres amb les soques del bacteri que es va trobar en els malalts afectats pel brot, no es pot atribuir el brot a una d’aquestes quatre torres atès que les confrontacions que s’han fet entre les soques obtingudes dels malalts i les mostres ambientals no han donat una concordància.

L’Ajuntament de Badalona i el Departament de Sanitat i Seguretat social continuen treballant en la recerca de nous focus i amb la investigació ambiental de la zona afectada per tal de poder determinar, definitivament, l’origen del brot.