Reunió de la consellera de Sanitat i Seguretat Social, Marina Geli, amb representants de Creu Roja

query_builder   9 març 2004 16:00

event_note Nota de premsa

Reunió de la consellera de Sanitat i Seguretat Social, Marina Geli, amb representants de Creu Roja

S’ha acordat la signatura d’un Acord Marc de Cooperació en temes d’immigració, envelliment, educació sanitària i programes especialsL’esmentat Acord contindrà un Pla pilot per l’abordatge integrat del suport a la dependència generada per l’envelliment

La consellera de Sanitat i Seguretat Social, Marina Geli, va mantenir ahir una reunió amb el president de la Creu Roja de Catalunya, Joan Badia i altres representants de la Creu Roja a Catalunya, en el decurs de la qual van acordar la signatura d’un Acord Marc de Cooperació en temes d’immigració, envelliment, educació sanitària i programes especials.

Aquest Acord global del Govern de la Generalitat a través dels diversos departaments implicats (Sanitat i Seguretat Social, Benestar i Família i Interior) establirà els eixos generals de la col•laboració amb la Creu Roja de Catalunya mitjançant el desenvolupament de contractes programa específics per tal d’incorporar l’experiència del voluntariat.

En aquest sentit, pel que fa a polítiques d’immigració, s’establiran estratègies d’acollida social i d’informació per una correcta utilització dels serveis sanitaris.

En quant a l’envelliment, es va parlar de col•laboració en el suport al manteniment al domicili tant en ambients rurals com en urbans. En aquest sentit, els departaments de la Generalitat implicats (Sanitat i Seguretat Social i Benestar i Família) portaran a terme conjuntament amb la Creu Roja un Pla pilot per l’abordatge integrat del suport a la dependència generada per l’envelliment.

En l’aspecte del suport a l’educació sanitària en drogues i estils de vida saludables es promourà una especial proximitat del voluntariat amb situacions de dependència a substàncies o d’especial risc sanitari.

Pel que respecta a socors i emergències, s’arribarà a acords per tal d’aprofitar l’experiència de la Creu Roja de cara al funcionament dels operatius del sistema d’emergències.

Finalment, s’ha acordat establir diversos programes especials de suport sanitari en temes com el transport adaptat i l’assistència en platges, que requereixen estratègies específiques.