Nomenats el director del Servei Català de la Salut i el gerent de l'Institut Català de la Salut

query_builder   20 gener 2004 11:00

event_note Nota de premsa

Nomenats el director del Servei Català de la Salut i el gerent de l'Institut Català de la Salut

El Govern de la Generalitat ha aprovat també la creació de la Direcció d’Estratègia i Coordinació, que estarà a càrrec de Manel Balcells

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest matí els nomenaments del nou director del Servei Català de la Salut, Carles Manté, i del nou gerent de l’Institut Català de la Salut, Raimon Belenes. A més, el Govern ha donat a conèixer la creació de la Direcció d’Estratègia i Coordinació.

Carles Manté i Fors va néixer l’any 1946 a Mataró. És perit industrial químic, amb postgrau en ecologia i postgrau en salut pública. Ha desenvolupat la seva tasca professional dins el món sanitari com a director general del Consorci Hospitalari de Catalunya i gerent del Consorci Hospitalari de Catalunya SA. Ha estat membre del Consell Assessor del Servei Català de la Salut i dels consells d’administració de les empreses del grup Consorci Hospitalari de Catalunya SA. Durant el període entre 1979 i 1984 va ser president de l’Hospital de Mataró, ciutat en què va ocupar també els càrrecs de tinent d’alcalde i regidor de Sanitat i Serveis Socials de l’Ajuntament entre 1979 i 1984. Va treballar com a expert en anàlisis i síntesis químiques a la indústria farmacèutica entre 1970 i 1979.

Raimon Belenes Juárez va néixer a Palma de Mallorca l’any 1952. És llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Fins al seu nomenament ha estat vicepresident de la Corporació Sanitària de Barcelona, conseller delegat de l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària (IMAS), de l’Institut de Prestacions d’Assistència Mèdica al Personal Municipal (PAMEM), del Laboratori de Referència de Catalunya (LRC, SA), i gerent del Projecte Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Ha estat gerent dels hospitals de la Creu Roja de l’Hospitalet de Llobregat i de Barcelona i coordinador assistencial de l’Assemblea Catalana de la Creu Roja, coordinador de Gestió de RASSSA (Junta d’Andalusia), director general de CGEST, SL, director gerent dels Hospitals de Barcelona (Grup Aliança). Ha dirigit i participat en projectes de planificació estratègica i desenvolupament corporatiu, en administracions sanitàries i serveis regionals de salut (Insalud, Junta d’Andalusia, Govern Basc i Govern d’Andorra) i en el sector privat (Agbar Salut Societat General d’Aigües de Barcelona). Ha estat director del Grup de Salut de PricewaterhouseCoopers.

Direcció d’Estratègia i Coordinació

La Direcció d’Estratègia i Coordinació del Departament de Sanitat i Seguretat Social, que estarà dirigida per Manel Balcells, té l’objectiu d’establir estratègies de planificació de les polítiques sanitàries per tal d’assolir un major grau d’eficiència en les actuacions que garanteixin el dret a la protecció de la salut, avaluar-ne els resultats, i coordinar la planificació de les activitats de docència i de recerca en ciències de la salut.

Manel Balcells i Díaz va néixer a Ripoll l’any 1958. És llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia i en medicina de l’educació física i l’esport. Ha desenvolupat la seva tasca professional dins el món sanitari com a director de l’Hospital General de Granollers. Ha estat primer tinent d’alcalde i regidor de l’Ajuntament de Granollers; dins aquest consistori ha estat responsable de les àrees Pla Estratègic, Participació, Pla de la Societat del Coneixement i Pla d’Acollida per a la Immigració. Es va especialitzar en biologia i medicina de l’esport a la Universitat de Montpeller i en gestió sanitària a l’Escola d’Alta Direcció i Administració (EADA). És membre de diferents societats científiques i acadèmiques.