Més de 280.000 usuaris de l'ICS accedeixen al servei de programació de visites i canvi de metge per Internet

query_builder   19 febrer 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Més de 280.000 usuaris de l'ICS accedeixen al servei de programació de visites i canvi de metge per Internet

Aquesta iniciativa, que es va posar en marxa ara fa dos anys i ha registrat un increment d’activitat del 245%, pretén ampliar i facilitar l’accés dels ciutadans als serveis d’atenció primària

Des del dia 15 de febrer de 2002 i fins el 15 de febrer de 2004, 282.908 usuaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) han accedit al servei que ofereix la pàgina web de l’organització per demanar dia i hora de visita o bé escollir o canviar de metge de família o pediatre, dins el propi centre. En aquests dos anys, 137.805 ciutadans ja s’han programat una visita i 6.248 han escollit o canviat de metge.

La tendència anual d’utilització d’aquesta opció on line marca un increment constant d’activitat que se situa al voltant del 245% des de la seva posada en marxa, xifra que constata la bona acollida que ha tingut entre els ciutadans. Cal dir també que aquest servei de gestions és el que rep més visites del conjunt del web de l’ICS.

La majoria d’usuaris, concretament un 42% del total, que ha fet ús d’aquest servei on line té una edat compresa entre els 30 i els 50 anys, tot i que s’han registrat connexions d’usuaris de totes les edats.

La població d’edat més avançada ha mostrat un interès especial per aquesta iniciativa i ja s’han registrat 4.832 connexions de persones més grans de 80 anys, xifra que suposa un 5% del total. Els serveis de pediatria també han estat força sol•licitats i, en aquest temps, s’han comptabilitzat 9.872 peticions per a usuaris d’edats compreses entre els 0 i els 10 anys, és a dir, el 10% del total.

El procediment per fer aquestes gestions és molt senzill. Només cal entrar a l’adreça www.gencat.net/ics, triar l’opció desitjada i introduir el codi d’identificació personal de la targeta sanitària individual. A partir d’aquí, l’usuari rep una proposta immediata que pot acceptar o modificar segons les seves necessitats. Aquesta immediatesa de resposta és possible perquè el sistema permet contactar directament amb l’agenda del metge.  

Molts usuaris ja s’han adreçat a l’ICS, a través del correu electrònic o del xat, per expressar la seva opinió, comunicar incidències puntuals, fer algun suggeriment i enviar missatges de felicitació per la senzillesa i la utilitat del servei. Globalment, els ciutadans valoren de manera molt positiva aquest servei i suggereixen la possibilitat d’ampliar-lo per a la programació de visites d’especialistes i d’infermeria, així com per a les receptes.

Aquesta comunicació constant amb els usuaris mitjançant els correus electrònics i el xat permet obtenir informació molt valuosa, tant per detectar i resoldre ràpidament els problemes tècnics que puguin sorgir com per conèixer les necessitats i expectatives dels usuaris. Per això, l’ICS segueix recollint totes les peticions per tal de valorar-les i poder posar-les en pràctica amb l’objectiu d’incidir en la millora dels serveis que s’ofereixen.         

Cal recordar que aquest servei de gestions on line està disponible les 24 hores del dia els 365 dies de l’any i es preveu que abasti tots els centres d’atenció primària de l’ICS de Catalunya. Actualment, dóna cobertura a una població de més de 3,5 milions d’usuaris.

Aquesta iniciativa pionera pretén ampliar i facilitar l’accés dels ciutadans als serveis d’atenció primària i s’emmarca en el Pla de millora de la receptivitat de l’ICS per als anys 2002-2006.