El Fòrum de la Innovació 2005, que organitza el Departament de Treball i Indústria a través del CIDEM (Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial) es converteix en el primer lloc de tot l’Estat on s’aplica la nova tecnologia Push-to-talk –coneguda amb l’acrònim PTT. D’aquesta manera, els diferents grups que organitzen el Fòrum es comuniquen a través d’un sistema, similar al Walkie Talkie, a través de terminals cel·lulars GPRS.

La nova tecnologia Push-to-talk, creada per Genaker, spin off de l’empesa Nokia —grup de treball que treballa en un nou producte i que té el seu origen en la mateixa empresa—, s’ha desenvolupat a Catalunya amb el suport del Capital Llavor del CIDEM. Amb l’aplicació d’aquesta nova tecnologia, el CIDEM pretén demostrar el seu ferm compromís amb la innovació i les noves tecnologies.

Amb previsions de comercialitzar-ho a nivell de tot l’Estat fins ben entrat l’any 2006, el nou servei permet utilitzar els terminals com si fossin Walkie Talkies en prémer el nou botó Push-to-talk. D’aquesta manera, ofereix interlocució instantània en grup, entre usuaris connectats, de manera semblant a un xat de veu. Això comporta una reducció dràstica del temps de coordinació d’equips humans, així com el nombre i durada de les trucades mòbils individuals.

Principals avantatges del nou servei PTT

· Facilitat d’ús: es prem un botó i es parla.

· Comunicació instantània: la comunicació s’inicia de manera instantània, sense cita prèvia. Tothom sent el missatge sense necessitat de despenjar el mòbil. L’usuari pot estar connectat en més d’un grup de treball.

· Cobertura: la mateixa que la corresponent als mòbils convencionals (GMS).

· Estat i disponibilitat: en tot moment es pot veure qui està connectat i de quina manera (exemple: connectat, connectat però reunit, etc).

· Cost assequible: la connexió es pot dur a terme a través d’una tarifa plana.

· Terminals petites: es tracta d’un telèfon mòbil, com els actuals, amb un botó PTT. No és necessari comprar un segon terminal.

· Xarxa ja existent: no és necessari el desplegament d’una nova xarxa.

En resum, el PTT es posa en funcionament de forma immediata; l’usuari només ha de donar d’alta el nou servei en el seu mòbil. No ha de comprar un segon terminal; no és necessari el desplegament d’una xarxa addicional; té cobertura nacional i internacional, i una vegada configurats els diferents grups de treball, hi pot parlar només prement el botó PTT.

Fòrum de la Innovació 2005

El Palau de Congressos de Catalunya acull els dies 25 i 26 d’octubre una nova edició del Fòrum de la Innovació (www.forumdelainnovacio.com), la trobada anual de referència en l’àmbit empresarial a Catalunya que pretén promoure la innovació com a motor de progrés. El Fòrum, que compta amb més de 1.800 participants, se centra enguany en la importància de totes les persones com a font de creativitat i generació d’idees, així com a autèntics motors de progrés del teixit empresarial.

Durant dos dies, empresaris, emprenedors i agents implicats en la gestió empresarial (investigadors, universitaris, administracions...) comparteixen experiències, inquietuds i opinions personals en relació a les estratègies d’èxit i les oportunitats de futur de les empreses. A més, el Fòrum vol animar els assistents a no dubtar ni un moment a l’hora d’arriscar-se i apostar per la innovació com a clau de la competitivitat empresarial.

Dimarts, 25 d’octubre de 2005

2  

Fitxers adjunts

Taula

Taula
PDF | 64

Annex

Annex
PDF | 64