PTOP adjudica les obres de millora de la travessera entre Vielha i Betren

query_builder   14 setembre 2005 16:17

event_note Nota de premsa

PTOP adjudica les obres de millora de la travessera entre Vielha i Betren

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat les obres de millora de la travessera de la carretera C-28 entre Vielha i Betren. L’actuació comportarà l’ampliació d’aquesta via i la millora dels seus accessos i funcionalitat mitjançant la construcció de dues rotondes. Les obres suposen una inversió d’1,1 MEUR i el termini d’execució és de cinc mesos. Està previst que aquestes obres s’iniciïn properament, si bé la part important de l’actuació es farà durant la propera primavera per no afectar al trànsit hivernal.

Millores a la C-28

La carretera C-28 és la carretera que va des de Vielha a Vaquèira i Esterri d’Àneu. Sobre aquesta carretera s’han efectuat recentment diferents obres de millora entre les quals cal destacar la travessera Salardú, feta l’any passat, o la millora del tram de Garós a Salardú que està en fase d’execució amb un pressupost de 3,6 MEUR. També estan en fase de projecte altres actuacions de millora de la carretera C-28 entre Salardú i el límit de comarca.

Travessera de Vielha - Betren

Les obres adjudicades ara inclouen el reforçament i ampliació de la plataforma existent en un tram d’uns 800 m així com la prohibició de girs a l’esquerra amb la construcció de dues rotondes d’un diàmetre exterior de 30 m. Només s’admetran els girs a l’esquerra a la intersecció de la Ronda Exterior amb el carrer Major de Betren.

Les obres inclouen també, els elements següents:

- Mur de formigó armat de 45 m de llargada total i alçades variables entre 1 i 5 m.

- Pavimentació de l’accés a l’heliport.

- Pavimentació de voreres amb rajola hidràulica, així com col·locació de vorades.

- Drenatge longitudinal, que consisteix en la construcció de cunetes triangulars transitables, embornals, tubs de dren, pous de registre i col·lectors de formigó, així com una obra de drenatge transversal.

- Enllumenat de les rotondes mitjançant la disposició de columnes centrals de 20 m d’alçada.

- Senyalització horitzontal i vertical.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 115