Les actuacions s’han fet a una quarantena de barris de 21 municipisA tot Catalunya s’han reservat 156 llocs per a la reinserció laboral mitjançant el programa Posa’t a punt

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat al llarg de l’any 2005 dues obres de rehabilitació d’edificis a Martorell i una a Sant Boi (Baix Llobregat), amb un pressupost de 493.867 euros.

Al barri Verge del Carme de Sant Boi, l’empresa Blue Merlin, SL, ha dut a terme l’aïllament de façanes, la reparació de la coberta inclinada i l’adequació de la instal·lació elèctrica comunitària de blocs; i a Bons Aires, Técnicas de Rehabilitación, SL, ha executat la impermeabilització de cobertes i reparacions de ràfecs. Les actuacions han tingut un cost de 342.670 euros.

A Sant Boi, s’han invertit 151.197 euros en la substitució de plaques de fibrociment en baranes de balcons i galeries, i el tancament d’escales en blocs de Camps Blancs. Les obres han anat a càrrec de MYG, SA.

Adigsa ha convocat durant aquest any passat quatre processos públics de licitació als quals s’han presentat 44 empreses. Les adjudicatàries han estat 26: Agbar Instalaciones, SL (9 obres); API, SA (2); Aplicaciones Bersa, SA (4); Blue Merlin, SL (7); C. Giribet, SA (2); C. Misca, SL (7); C. F. Munné, SA (3); Can Ensenya, SAL (2); CARSA (7); Cervera S. Pinturas, SL (2); Ciosa, SL (2); Comapa, SAU (6); Construcciones Ribó, SL (1); Contracta, SL (2); Copisa (4); CSV,99, SL (4); Divisa Barcelona, SA (2); E. Soler (1); M. Runner, SL (2); MYG, SA (1); Natur System (3); Qualitat Ambiental 2003, SL (1); Rehacsa (5); Servimútua, SA (1); T. Rehabilitación, SL (7); i Teyco, SL (5). En total, s’han realitzat 96 projectes a una quarantena de barris de 21 municipis catalans.

Les obres han consistit, principalment, en l’aïllament de façanes, la reparació de façanes, balcons, murs, sostres i caixes d’escala, la impermeabilització de cobertes, la pintura general, el sanejament de cambres sanitàries i, entre d’altres, les urbanitzacions d’espais comuns. Es tracta de garantir el manteniment i la conservació dels habitatges de protecció oficial de la Generalitat.

Els concursos de licitació d’obres que convoca Adigsa inclouen una clàusula social per la qual es reserven llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, a través del programa Posa’t a punt. El 2005 s’han destinat 156 llocs de treball a manobres, ajudants de paleta i pintors, dels quals dos són a Martorell i un a Sant Boi.

Previsions per al 2006

Adigsa destinarà aquest any 1.325.600 euros al Baix Llobregat. Les actuacions tindran lloc al barri Fontsanta, a Cornellà (reparació de pilars); a Sant Cosme, al Prat (reparació d’esquerdes de façana); a les Farreres, a Gavà (reparació de cantells de balcó); Camps Blancs, de Sant Boi, on es continuaran les tasques de substitució de plaques de fibrociment de baranes; i obres d’aïllament a Verge del Carme, a Martorell.

La inversió total prevista és de més de 38 milions d’euros distribuïts a 38 barris catalans.

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa amb fotografia

Comunicat de premsa amb fotografia
PDF | 122