Les actuacions s’han fet a una quarantena de barris de 21 municipisA tot Catalunya s’han reservat 156 llocs per a la reinserció laboral mitjançant el programa Posa’t a punt

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat al llarg de l’any 2005 obres de rehabilitació d’edificis a Berga (Berguedà), per un import de 246.882 €, al barri de Santa Eulàlia. L’empresa encarregada de les obres, que han consistit en l’aïllament de torres, la pintura de façanes i la sortida d’escalfadors dels blocs 17 a 21, ha estat Agbar Instalaciones.

Adigsa ha convocat durant aquest any passat quatre processos públics de licitació als quals s’han presentat 44 empreses constructores. Finalment, les adjudicatàries han estat 26: Agbar Instalaciones, SL (9 obres); API, SA (2); Aplicaciones Bersa, SA (4); Blue Merlin, SL (7); C. Giribet, SA (2); C. Misca, SL (7); C. F. Munné, SA (3); Can Ensenya, SAL (2); CARSA (7); Cervera S. Pinturas, SL (2); Ciosa, SL (2); Comapa, SAU (6); Construcciones Ribó, SL (1); Contracta, SL (2); Copisa (4); CSV,99, SL (4); Divisa Barcelona, SA (2); E. Soler (1); M. Runner, SL (2); MYG, SA (1); Natur System (3); Qualitat Ambiental 2003, SL (1); Rehacsa (5); Servimútua, SA (1); T. Rehabilitación, SL (7); i Teyco, SL (5). En total, s’han realitzat 96 projectes a una quarantena de barris de 21 municipis catalans.

Les obres han consistit, principalment, en l’aïllament de façanes, la reparació de façanes, balcons, murs, sostres i caixes d’escala, la impermeabilització de cobertes, la pintura general, el sanejament de cambres sanitàries i, entre d’altres, les urbanitzacions d’espais comuns. Es tracta de garantir el manteniment i la conservació dels habitatges de protecció oficial de la Generalitat.

Els concursos de licitació d’obres que convoca Adigsa inclouen una clàusula social per la qual es reserven llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social, a través del programa Posa’t a punt. El 2005 s’han destinat 156 llocs de treball a manobres, ajudants de paleta i pintors, dels quals dos s’han reservat a Berga.

Previsions per al 2006

Al mateix barri de Santa Eulàlia, Adigsa destinarà aquest any 272.519 € a obres de sortides de fums, clavegueres exteriors i cantells de diferents edificis. La inversió total prevista és de més de 38 milions d’euros distribuïts a 38 barris catalans.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb fotografia

Nota de premsa amb fotografia
DOC | 50