El Departament de Benestar i Família destina 1.700.00 euros per a la construcció d'un nou casal de gent gran a Torelló

query_builder   5 desembre 2005 13:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Benestar i Família destina 1.700.00 euros per a la construcció d'un nou casal de gent gran a Torelló

Aquesta inversió forma par de l’acord de Govern del passat 29 de novembre, per destinar més de 24 milions d’euros a la construcció i la millora de diferents centres per a la gent gran a diverses poblacions catalanes

El Departament de Benestar i Família destina 1.700.000 euros a la construcció d’un nou casal de gent gran a Torelló (Osona). Actualment el projecte està en fase de redacció, amb una durada d’uns set mesos. Posteriorment es farà el concurs de l’obra i a continuació la seva execució.

El nou casal tindrà una superfície d’uns 1.250 metres quadrats en un edifici aïllat de dues plantes (al carrer de Rocaprevera). La sala principal del casal tindrà una capacitat màxima per 240 usuaris, tindrà una zona de billar, bar, perruqueria i podologia, espais per a aules i tallers (manualitats, informàtica, etc.), saló de lectura, així com despatxos administratius, magatzem i serveis.

Els casals de gent gran són equipaments cívics orientats al benestar de la gent gran, des d’on es promou el civisme, les relacions personals i intergeneracionals, el creixement de la persona i la seva participació social i comunitària, per mantenir una gent gran activa el major temps possible. Tots els Casals de gent gran tenen una variada oferta d’activitats de caire cívic, social, cultural, esportiu i de lleure.

Poden ser usuàries dels casals totes les persones majors de 60 anys que disposin de carnet de persona usuària i les persones majors de 52 anys que estiguin jubilades, ja siguin aturades de llarga durada o pensionistes, així com també els cònjuges de les persones que compleixin aquests requisits.

L’atenció dels casals de gent gran és una de les prioritats de l’actual Govern de la Generalitat. El Departament de Benestar i Família ara pren les regnes de la planificació territorial dels serveis socials, amb l’obligació d’ordenar i garantir una xarxa de responsabilitat pública de qualitat a Catalunya i que el benestar arribi també a les persones grans.