Des del dissabte, 23 de setembre, i fins el dijous, 28 de setembre, els partits polítics i federacions de partits polítics, inscrits en el registre han de presentar les seves candidatures davant les juntes electorals provincials. Es tracta d’un dels requisits del procés de presentació de candidatures davant les juntes competents de la gestió del procés de presentació i proclamació de candidatures, com també de l’escrutini general. En el cas de les agrupacions d’electors que optin a una candidatura han d’obtenir la signatura d’almenys l’1% de les persones inscrites en el cens electoral de la circumscripció. El procés administratiu de presentació de candidatures a les eleccions al Parlament culminarà, mitjançant la publicació de les candidatures proclamades al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), el 6 d’octubre vinent.
El 30 de setembre, el DOGC publicarà les candidatures presentades, que no seran les definitives, ja que el 2 d’octubre les juntes electorals provincials comunicaran als representants les possibles irregularitats detectades, els quals disposaran de 48 hores per corregir-les. El dia següent, dijous, 5 d’octubre, les mateixes juntes electorals provincials faran un pas endavant en proclamar les candidatures oficials, que es publicaran al DOGC el dia següent.
Tot i això, la legislació preveu altres recursos per a les candidatures excloses que consideren injustificada la decisió de les juntes electorals provincials. D’aquesta manera, els dies 7 i 8 d’octubre podran presentar un recurs davant l’òrgan contenciós administratiu competent, que es resoldrà durant els dos dies següents. Les candidatures excloses també tenen el dret de sol•licitar el procediment d’empara davant el Tribunal Constitucional en el termini de dos dies. Aquest òrgan haurà de comunicar la seva resolució en els tres dies següents (com a màxim, el 15 d’octubre).
Cal recordar que al 2003 es van registrar 62 candidatures (18 a Barcelona, 15 a Girona i també a Tarragona i 14 a Lleida) i al 1999 van ser 56 (17 a Barcelona, 14 a Girona i també a Tarragona i 11 a Lleida). El nombre de diputats al Parlament de Catalunya no canvia i es manté en 135 diputats. Segons l’Estatut d’autonomia es reparteixen per circumscripcions amb 85 diputats a Barcelona, 18 a Tarragona, 17 a Girona i 15 a Lleida.