El Patronat de la Fundació Riera Gubau aprova les bases per poder accedir a les beques

query_builder   15 març 2006 14:00

event_note Nota de premsa

El Patronat de la Fundació Riera Gubau aprova les bases per poder accedir a les beques

Es concediran un total de 54 beques per a estudis a Anglaterra, Irlanda i els EUA per al curs 2006-2007

El Patronat de la Fundació Privada Catalana per a l’Ensenyament de l’Idioma Anglès i l’Educació en Anglès, presidit pel conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, i vicepresidida per la consellera d’Ensenyament, Marta Cid, ha aprovat les bases per a la concessió de les beques que atorgarà aquesta institució. Aquest és el darrer pas perquè l’entitat, que gestiona el llegat de prop de 42 milions de dòlars de Joan Riera Gubau, pugui obrir la primera convocatòria.

Aquest veí de Santa Coloma de Farners va deixar totes els seus béns a la Generalitat perquè els estudiants amb menys recursos d’aquesta població i de la comarca de La Selva estudiessin anglès i poguessin realitzar estudis superiors també en llegua anglesa. Per donar compliment al testament de Joan Riera Gubau, la Fundació ha acordat crear quatre tipus de beques (A, B, C i D) i ha definit les prescripcions que hauran de complir tots els participants que vulguin optar-hi. De fet, per a aquest curs 2006-2007 s’han convocat un total de 54 beques per a estudis a Anglaterra, Irlanda i els EUA.

Tots els joves que vulguin optar a un dels ajuts hauran de complir els següents requisits:

• Residir o haver residit, segons els termines que especifiques les bases, al municipi de Santa Coloma de Farners o a qualsevol altre municipi de la comarca de la Selva.

• Haver cursat l’idioma anglès durant l’últim curs en què van realitzar estudis ordinaris.

• No gaudir d’altres beques per al mateix concepte atorgades per altres administracions públiques o privades. 

• Finalment, també es valorarà l’expedient acadèmic i els ingressos familiars. 

En aquesta primera convocatòria, les beques per a la modalitat de les estades d’estiu seran per a l’estiu del 2006, i les de la modalitat de postgrau seran per al curs 2006-2007. Les beques es podran sol•licitar a partir de l’endemà de l’obertura de la convocatòria que es farà efectiva a principis del mes d’abril.

Quatre modalitats de beques

Les beques de la modalitat A estan destinades a joves d’entre 14 i 18 anys que vulguin perfeccionar la llengua anglesa en una institució educativa dels Estats Units, Anglaterra o Irlanda durant un mínim de 15 dies per al joves d’entre 14 a 16 anys, i de 30 dies per als de 16 a 18. Les de la modalitat B permetran cursar els estudis equivalents al batxillerat en anglès als Estats Units. Els ajuts de la modalitat C serviran per cursar estudis universitaris en llengua anglesa als Estats Units en qualsevol disciplina acadèmica, incloses la música i les arts plàstiques, dramàtiques i visuals. La beca es podarà renovar anualment en funció dels resultats acadèmics. I, finalment, les beques de la modalitat D permetran realitzar estudis de postgrau a qualsevol universitat nord-americana. En aquests dos últims casos, però, serà indispensable tenir un alt coneixement de la llengua anglesa.