Les aules de formació d’adults comencen avui el procés de preinscripció. Per primera vegada, els estudiants de tot Catalunya tindran les mateixes dates de matriculació, ja que fins ara eren els centres els que marcaven quan s’havien de matricular els seus alumnes i les dates eren diferents a cada un. D’aquesta manera es vol donar igualtat d’oportunitats a tots aquells que vulguin inscriure’s en aquests cursos, independentment de la ciutat on visquin. La informació sobre tots els cursos que es facin als centres catalans de Formació d’Adults estarà a la web del Departament d’Educació.

Amb la unificació de les dates de matriculació, s’ordena, a més, el procés de matriculació, tal i com es fa en la resta d’ensenyaments oficials.

El període de preinscripció en formació d’adults comença avui i acaba el proper 22 de juny. Les llistes d’admesos es faran públiques als mateixos centres el dia 4 de juliol. En aquestes aules es poden cursar el ensenyaments de català, castellà, anglès, francès, informàtica, formació instrumental (formació bàsica), Graduat en Educació Secundària, i preparació per a les proves d’accés a la FP superior i a la universitat per a majors de 25 anys.

En total, de cara al curs 2007-2008 s’oferiran 3.855 places al Camp de Tarragona en 145 grups de formació d’adults. En aquest curs que ara acaba 2006-2007, s’han ofert 137 grups de formació d’adults de la Generalitat. Els alumnes que estudien són 3.645. La diferència és un augment de 210 places d’un curs a l’altre. Els ensenyaments que han experimentat un increment de places són:

Graduat en secundària presencial (1 grup)

 Castellà bàsic (3 grups)

Català bàsic (1 grup)

Informàtica bàsica (1 grup)

Les places es configuren d’aquesta manera:

Oferta educativa 2007-2008 Ensenyaments bàsics català d’acollida castellà inicial alfabetització digital formació primària 82 grups 2.050 places Graduat d’Educació Secundària 13 grups 305 places Proves d’accés a CSFP i universitat 37 grups 1.050 places Formació Permanent informàtica a nivell d’usuari anglès funcional 18 grups 450 places Al Camp de Tarragona hi ha 3 centres i 4 aules de formació de persones adultes. Territorialment, la distribució és la següent: CFA Josepa Massanés i Dalmau. Tarragona CFA Tarragona. Barri tarragoní de Riu Clar CFA Mas Pellicer. Reus AFA Vila-seca AFA Valls AFA Montblanc AFA El Vendrell Per formalitzar que es vol la plaça assignada en aquest període de preinscripció, caldrà formalitzar la matrícula en el centre o aula on s’ha obtingut la plaça entre els dies 3 i 7 de setembre. Donat que és formació per a adults, sovint un nombre de persones significatiu no confirmen la plaça per a la què es van preinscriure i al setembre podrien encara quedar places buides.