L’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) va signar ahir a Cannes un conveni de col•laboració, promogut des de Catalan Films & TV, amb les institucions Medien –und Filmgesellschaft Baden Württemberg– d’Alemanya i Rhône-Alpes Cinéma SA de França amb l’objectiu d’incentivar les coproduccions. Van subscriure l’acord el director de l’ICIC, Antoni Lladó; la directora executiva de Medien, Gabriele Röthemeyer, i la presidenta de Rhône-Alpes Cinéma, Margaret Menegoz.

L’acord també vol facilitar la promoció i circulació dels productes audiovisuals, incrementar els rodatges i l’intercanvi de talent entre els respectius territoris i posar en marxa iniciatives conjuntes d’acció als mercats internacionals.

Tant Baden Württemberg com Rhône-Alpes són centres de producció audiovisual molt destacats a nivell europeu que han establert polítiques en l’àmbit del cinema i la televisió molt similars a les de Catalunya. De fet, la voluntat de col•laborar més estretament en matèria d’indústria cinematogràfica rau en les relacions històriques entre les tres regions europees. Catalunya, Baden Württemberg i Rhône-Alpes són membres, juntament amb Llombardia, de l’associació anomenada Quatre Motors d’Europa que treballa per incrementar les potencialitats econòmiques, culturals i socials d’aquests territoris.

Amb la signatura del conveni, es posarà en marxa un pla d’actuació que inclourà diferents trobades en el marc de mercats i fòrums de coproducció internacional, seguint l’estructura que ve desenvolupant des de fa uns anys Catalan Films & TV.

Barcelona, 21 de maig de 2007