La FESTCAT obre les portes amb una àmplia oferta d'activitats formatives en cultura popular

Des del 10 de juliol a Llívia, Esterri d'Àneu, Torroella de Montgrí i Horta de Sant Joan

query_builder   8 juliol 2005 12:10

event_note Nota de premsa

La FESTCAT obre les portes amb una àmplia oferta d'activitats formatives en cultura popular

Des del 10 de juliol a Llívia, Esterri d'Àneu, Torroella de Montgrí i Horta de Sant Joan

L’Escola Catalana de Cultura Popular obre novament les portes de la FESTCAT diumenge vinent, 10 de juliol, amb una àmplia oferta d’activitats formatives pròpies d’una escola d’estiu especialitzada en cultura popular, i proposa, per a l’edició del 2005, un conjunt de 15 cursos i 15 tallers, que es faran la propera setmana a Llívia i la següent a Esterri d’Àneu, Torroella de Montgrí i Horta de Sant Joan.

A més dels cursos i tallers, la FESTCAT ofereix en el Campus de Cultura Popular de Llívia uns espais de debat i diàleg, els continguts dels quals han estat proposats com a novetat enguany per les federacions, coordinadores i entitats de cadascun dels àmbits de la cultura popular, de manera que hi participa d’una forma directa el món associatiu.

Els cursos es distribueixen en quatre mòduls diferents, tres dels quals s’han especialitzat en un tema concret: la dansa tradicional a Esterri d’Àneu; els jocs tradicionals a Horta de Sant Joan que es continuen fent en les mateixes poblacions que anys anteriors, i la música tradicional que enguany canvia la seva ubicació i es trasllada a Torroella de Montgrí, on enceta una col•laboració amb el Festival de Músiques d’aquesta localitat. El quart mòdul és el Campus de Cultura Popular a Llívia on es tracten una gran diversitat d’àmbits temàtics, a més d’espais específics dedicats al debat, a l’anàlisi i a la reflexió sobre la realitat social i l’evolució del món de la cultura popular. Les activitats formatives es complementen també, com ja és habitual, amb tota mena d’actes de tipus festiu.

Com en anys anteriors, les col•laboracions amb la Universitat de Girona i amb la Universitat d’Estiu de les Terres de L’Ebre-Universitat d’Estiu de la Universitat Rovira i Virgili permeten a l’alumnat universitari que participi en l’Escola d’Estiu, aconseguir el certificat de les hores cursades per a la possible obtenció del reconeixement de crèdits de lliure elecció. Tanmateix, els quatre mòduls de l’Escola d’Estiu han estat reconeguts pel Departament d’Educació com a activitats adreçades al professorat.

La FESTCAT és per a totes aquelles persones que s’interessen per la cultura popular i tradicional des de qualsevol perspectiva. Enguany s’han inscrit a tota la FESTCAT dos-cents cinquanta alumnes que rebran formació per part de noranta-dos professors.

 Barcelona, 8 de juliol de 2005

Més informació a: http://cultura.gencat.net/cpcptc/festcat/