El conseller de Cultura aposta per la via del diàleg com a única solució possible per al conflicte de l'art sacre

query_builder   22 maig 2006 19:17

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura aposta per la via del diàleg com a única solució possible per al conflicte de l'art sacre

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha apostat avui per la via del pacte i del diàleg com a “única solució possible” per resoldre el conflicte dels béns d’art sacre del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, que s’arrossega des de fa més de deu anys.

El conseller considera que la resolució de 5 d’abril del Departament de Cultura, en resposta a la sol•licitud del Bisbat de Lleida, “segueix essent la referència vàlida, el full de ruta vàlid que orienta la solució del problema”.

Ferran Mascarell ha afirmat que “com a conseller de Cultura no deixaré de fer el paper de mediador en un conflicte que té el seu origen en una desavinença entre dos bisbats”. El conseller ha afegit que “Catalunya i Aragó comparteixen en el territori de la Franja una història comuna, una realitat cultural compartida, un passat i la voluntat d’un projecte de futur que hauria estar per sobre de qualsevol desavinença”.

El conseller ha dit que “entenem que la moció aprovada pel Parlament divendres passat no contradiu aquest esperit de diàleg ni posa en qüestió l’objectiu de la resolució”.

En aquest sentit, el conseller de Cultura ha recordat que la propietat dels béns és de l’Església Catòlica i ha dit que “no correspon ni és voluntat del Departament de Cultura pronunciar-se sobre aquest litigi sinó construir i generar polítiques culturals que contribueixin a crear espais de col•laboració i interès comú, així com els instruments i els mitjans necessaris per garantir la conservació i la posada en valor al servei de la societat dels béns patrimonials del país”.

Finalment, el conseller ha insistit en “no fer declaracions que puguin amplificar el problema”. “La responsabilitat política – ha afegit - exigeix no alimentar el foc. Ens cal una cultura del diàleg més que no pas una cultura del conflicte”.

Barcelona, 22 de maig de 2006