Avui finalitzen les estades de temps lliure per a dones amb fills i filles exclusivament al seu càrrec que organitzen l'Institut Català de les Dones, de la Generalitat de Catalunya, i l'Instituto de la Mujer, del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, per tal de donar l'oportunitat a dones amb pocs recursos econòmics i amb infants exclusivament al seu càrrec, de gaudir d'uns dies de vacances.

 Entre els dies 1 i 10 de juliol, un total de 90 mares i 150 infants han pogut gaudir d’uns dies de lleure en un hotel  de la costa catalana.

 Aquest programa dóna prioritat a les dones que tinguin al seu càrrec exclusiu infants menors, amb ingressos mínims o nuls, que pateixin mancança d'estabilitat social, que resideixin o hagin residit en una casa d'acollida o un centre similar, que estiguin en situació de risc d’exclusió social o que siguin aturades de llarga durada.

 L'Institut Català de les Dones i l'Instituto de la Mujer, que coorganitzen aquesta iniciativa des de l’any 2000, financen les despeses d'allotjament, manutenció i transport, així com l’equip de monitoratge i les activitats que realitzaran les dones i els infants al llarg dels dies que duren les vacances.