La consellera d\'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, ha assegurat en el transcurs d\'una jornada organitzada per Foment del Treball i la Secretaria per a la Immigració a Barcelona que "el Govern té la ferma voluntat d\'encaminar les seves polítiques cap a una plena incorporació al mercat laboral de les persones que venen a viure a Catalunya per reagrupament familiar, dones i fills d\'homes immigrats que van arribar al nostre país amb la perspectiva d\'iniciar un nou projecte de vida".

Aquesta és una de les principals prioritats de l\'executiu català, sobretot tenint en compte que cada vegada més hi ha una immigració de tipus familiar i que les persones reagrupades arriben amb permís de residència però sense autorització per poder treballar.

Carme Capdevila ha afegit que “els nostres esforços es dirigeixen cap a la gestió regular dels fluxos migratoris i cap a la necessària reducció de la immigració irregular i de l\'economia submergida”. En aquest sentit, s\'ha mostrat inflexible amb “les pràctiques fora de la llei de contractació de persones estrangeres sense permís de treball” i ha recordat la proposta de directiva de la Unió Europea sobre sancions per a aquelles empreses que contractin treballadors sense papers.

Per la seva banda, el secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, s\'ha adreçat al públic assistent, bàsicament empresaris i gestors de contractació de treballadors, per exposar tres idees clau: que la immigració és un fet estructural i ineludible en els propers anys, necessari pel decreixement demogràfic que pateix Catalunya; que cal fer un esforç en integració per assegurar la convivència; i que la immigració, a part del seu impacte econòmic, va molt més enllà i també té un impacte social que és responsabilitat de tots.

La jornada “Les polítiques d\'immigració. La gestió de la contractació de treballadors immigrants a l\'empresa” també ha servit per presentar el nou Servei d\'Orientació i Assessorament de Foment del Treball en matèria d\'immigració per a les empreses (SOAFI), que és fruit d\'un conveni signat entre la patronal i la Secretaria per a la Immigració el passat 2006.

(A la fotografia adjunta, un moment de la inauguració de la jornada. D\'esquerra a dreta, Antoni Marsal, president de la Comissió Laboral de Foment del Treball; la consellera d\'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; i el director del departament de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment, Javier Ibars)