Interns del Centre Penitenciari Quatre Camins participen en la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

query_builder   6 maig 2005 18:00

event_note Nota de premsa

Interns del Centre Penitenciari Quatre Camins participen en la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat

Un grup d’interns del Centre Penitenciari Quatre Camins participen en la Fira Comercial i Industrial del Baix Llobregat que se celebra els dies 6, 7 i 8 de maig.

Els interns, acompanyats d’un grup de monitors del Centre, exposaran i vendran els productes que han elaborat en els tallers artístics del Centre. Es tracta d’una sèrie de peces de ceràmica, pintura, escultura i fotografia.  Aquest estand es pot visitar durant el cap de setmana des de les 10 fins a les 22 hores.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia té com a objectiu la reeducació i reinserció social de les persones privades de llibertat, amb el desenvolupament de programes educatius com són els tallers d’arts plàstiques.

Els tallers artístics dels centres penitenciaris catalans van consolidar-se l’any 1987, i, des d’aleshores, guiats per un artista professional, acosten l’art als interns i internes i els donen l’oportunitat de desenvolupar la seva creativitat.

En tots els centres penitenciaris es treballen diferents especialitats artístiques que ofereixen un espai d’ampliació de coneixements, d’aprenentatge de tècniques artístiques, de desenvolupament personal i col•lectiu i de treball de l’autoestima, aspectes tots ells molt importants per a la reinserció.