El conseller de Justícia ha presentat el nou edifici judicial d'Olot

query_builder   21 abril 2005 13:00

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia ha presentat el nou edifici judicial d'Olot

Ahir dimecres, 20 d’abril, el conseller de Justícia, Josep M. Vallès, acompanyat de la directora general de Relacions amb l’Administració de Justícia, Núria Cleries, de la directora dels Serveis Territorials de Justícia a Girona, Carme Sitjes, i de la delegada del Govern a Girona, Pia Bosch, va visitar Olot, on va presentar el nou edifici judicial.

El titular de Justícia va destacar que el nou edifici judicial, juntament amb la seu de l’Ajuntament d’Olot i la de la Policia Municipal, formarà part d’una gran illa de serveis administratius que es vol construir al centre de la ciutat.

Josep M. Vallès va explicar que un dels principals objectius que s’ha marcat el Departament és la millora de l’organització de l’Administració de justícia i també la renovació d’una trentena d’edificis judicials que es troben en condicions molt deficitàries, com és el cas d’Olot.

El conseller de Justícia  va anunciar també que el Departament de Justícia ha destinat 18 milions d’euros per modernitzar la infraestructura informàtica dels jutjats de Catalunya, que, en el cas dels jutjats d’Olot, començarà a implantar-se a partir del proper mes de juny.

El conseller va visitar els jutjats d’Olot, on es va entrevistar amb la jutgessa degana, M. Pilar Nogales, i, a continuació, es van traslladar a la seu de l’Adscripció Permanent de la Fiscalia.

Després, el conseller va visitar l’Ajuntament d’Olot i va mantenir una reunió de treball amb l’alcalde, Lluís Sacrets.

A continuació, el conseller va presentar el projecte del nou edifici judicial a tots els alcaldes de la comarca, al president del Consell Comarcal, als delegats del Col•legi d’Advocats i de Procuradors, així com a diverses entitats veïnals.

Futur edifici judicial d’Olot

El futur edifici judicial d’Olot està situat al carrer Mirador, 6-9. Està dissenyat per acollir els dos jutjats de primera instància i instrucció actuals i comptarà amb espai suficient per acollir un jutjat més en un futur. Els arquitectes responsables del projecte són en Jordi Ros i en Jordi Sutrias.

També acollirà el Registre Civil -amb sala de matrimonis- l’Adscripció Permanent de la Fiscalia, i diverses dependències per als metges forenses, advocats, tècnics, procuradors, atenció ciutadana i arxiu. Aquesta distribució es farà d’acord amb el nou disseny que preveu la nova Llei orgànica del poder judicial.

La superfície total construïda serà de 3.386,20 m2, el pressupost del projecte és de 3.584.339,18 € i el termini d’execució de les obres és de 17 mesos. Es preveu que les obres del nou edifici judicial comencin aquest estiu.

Pel que fa a noves tecnologies, el nou edifici judicial comptarà amb videoconferència, informatització dels registres i del repartiment d’assumptes, connexió via internet a diferents bases de dades, bústies institucionals de correu electrònic per als jutges i secretaris judicials i enregistrament de judicis i declaracions.

 

Actualment, els jutjats d’Olot estan ubicats al carrer Bisbe Lorenzana, 2, i l’Adscripció Permanent de la Fiscalia, al carrer Panyó, 15, però, atesa la precarietat de les dependències judicials, un cop estigui construït el nou edifici judicial, es reuniran en un sol edifici que comptarà amb tots els serveis inherents a l’Administració de justícia.