Dues representants del Servei Nacional de Menors de Xile viatgen a Catalunya per conèixer el sistema de justícia juvenil català

query_builder   27 gener 2005 13:00

event_note Nota de premsa

Dues representants del Servei Nacional de Menors de Xile viatgen a Catalunya per conèixer el sistema de justícia juvenil català

Aquesta setmana s’han desplaçat a Catalunya dues representants del Servei Nacional de Menors de Xile (SENAME) per conèixer de prop el sistema català de justícia juvenil.

Les dues delegades del SENAME són Cecilia Salinas, responsable de la Gestió Intersectorial del Departament d’Infractors,  i Marjorie Maldonado, directora regional de la VII Regió,  Ciutat de Talca.

Acompanyades del director general de Justícia Juvenil, Josep Font, i d’alguns tècnics especialistes en la matèria, al llarg d’aquesta setmana visitaran els jutjats i la fiscalia de menors, on s’entrevistaran amb els jutges i fiscals i on mantindran una trobada amb els responsables del Servei d’Assistència Tècnica i de Mediació.

També faran diferents visites als centres educatius dependents de la Direcció General de Justícia Juvenil, als equips de treball en medi obert, als serveis en benefici de la comunitat i a algunes organitzacions com Raval i Esclat, que col•laboren amb la Direcció General  prestant els seus serveis en centres de dia.

El viatge de les dues representants del SENAME tanca el cicle d’intercanvi entre el Departament de Justícia i el Govern xilè, amb motiu del futur desenvolupament de la llei xilena de justícia juvenil. El Govern xilè ha escollit un model de justícia juvenil molt similar al català per aplicar-lo al seu país.

Aquesta visita és la continuació d’una altra que va tenir lloc el mes d’octubre, quan una delegació de la Direcció General de Justícia Juvenil, encapçalada pel seu director, Josep Font, va viatjar a Xile per formar els comandaments xilens que dirigeixen centres educatius i  equips territorials.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined