Una vintena d’interns de la presó de Tarragona participen en la IV Mostra d’Art del Centre Penitenciari de Tarragona El Pas del Temps, on s’exposen prop de cinquanta obres de ceràmica fetes pels interns als tallers de la presó, que es poden veure al Pati del Rei Jaume I (Ajuntament de Tarragona) fins al 19 de desembre.

Aquestes obres són fruit de l’esforç dels interns que assisteixen als tallers d’arts plàstiques, on aprenen diferents tècniques artístiques i adquireixen coneixements del món de l’art.

El proper dilluns dia 12, a les 18 hores, tindrà lloc la inauguració d’aquesta exposició a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, del subdirector general de Mesures Penals Alternatives i Medi Obert, Marc Cerón, i del cap del Servei de Rehabilitació de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Francesc Vicente.

L’exposició està organitzada pel Centre Penitenciari de Tarragona amb la col•laboració de l’Ajuntament de Tarragona i es pot visitar des del dia 5 fins al 19 de desembre, de 10 a 21 hores.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del Departament de Justícia té com a objectiu la reeducació i reinserció social de les persones privades de llibertat, amb el desenvolupament de programes educatius com són els tallers d’arts plàstiques.

Els tallers artístics dels centres penitenciaris catalans van consolidar-se l’any 1987 i, des d’aleshores, guiats per un artista professional, acosten l’art als interns i internes i els donen l’oportunitat de desenvolupar la seva creativitat.

En tots els centres penitenciaris es treballen diferents especialitats artístiques que ofereixen un espai d’ampliació de coneixements, d’aprenentatge de tècniques artístiques, de desenvolupament personal i col•lectiu i de treball de l’autoestima, aspectes tots ells molt importants per a la reinserció.