Actualització de les actuacions dels Bombers a causa del vent (17'00 hores)

query_builder   13 febrer 2005 17:07

event_note Nota de premsa

Actualització de les actuacions dels Bombers a causa del vent (17'00 hores)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, des de les 10’00 hores fins a les 17’00 hores d’avui, el Cos de Bombers de la Generalitat ha fet un total de 98 actuacions derivades d’emergències relacionades amb el vent:

Regió d’Emergències Lleida: 31 (de les quals 20 han estat a Lleida)

RE Tarragona i Terres de l’Ebre: 60

RE Metropolitana Nord: 1

RE Metropolitana Sud: 3

RE Centre: 3 (totes a Manresa)

Les actuacions han estat relacionades, majoritàriament, amb la revisió i la retirada d’elements estructurals de les façanes dels edificis que amenaçaven de caure (teules, persianes, vidres, tendalls, antenes o cartells). En aquests casos, Bombers o bé han retirat o bé han assegurat l’element estructural que podia representar un perill. En altres casos, les actuacions han estat derivades amb els problemes que el vent ha causat sobre elements estructurals de la via pública com semàfors, cables o bastides.

De totes les actuacions cal destacar-ne una a Torrefarrera (Segrià). A les 14’45 hores els Bombers han estat alertats de la caiguda, a causa del vent, d’uns 70 m² d’una teulada metàl·lica al carrer Segrià número 21. Fins el lloc del sinistre s’hi ha desplaçat una dotació del parc de Bombers de Lleida que ha pogut comprovar que la teulada ha caigut sobre un vehicle Nissan Sumni, amb matrícula de Lleida, sense que cap persona hagi resultat ferida. 

Cal recordar que el Servei Meteorològic de Catalunya (www.meteocat.com) ha emès un avís de Situació Meteorològica de Risc per vent, que pot afectar totes les comarques catalanes, amb ràfegues de vent superiors als 90 Km/h. L’avís és vigent des de les 07’00 hores d’avui fins les 01’00 hores del proper dia 15 de febrer. 

Recordeu que el telèfon únic d’emergències és el 112.

Cerdanyola del Vallès, 13 de febrer de 2005

17’07 hores