L'objectiu és que aquests cuiners coneguin de primera mà productes i receptes de la gastronomia catalana i puguin incorporar-los en les cartes dels seus restaurants, com a reclam promocional de Catalunya a Rússia.

Cinc cuiners russos viatgen aquesta setmana per diverses zones del territori català per rebre diferents classes a càrrec de xefs catalans. Els professionals russos, seleccionats per Turisme de Catalunya, treballen en cinc restaurants de Moscou i amb aquest viatge aprofundiran en el coneixement de la gastronomia catalana.

La primera classe va tenir lloc diumenge a Deltebre amb l’arròs del Delta com a ingredient protagonista. Avui, el grup rebrà una nova sessió formativa sobre cuina marinera a Cambrils i al llarg d’aquesta setmana seguiran dues sessions més a Sant Pol de Mar i a la ciutat de Barcelona.

El programa dissenyat per Turisme de Catalunya es va iniciar dissabte amb la participació del grup en l’Aplec del Cargol de Lleida. A més, hi ha d’altres activitats previstes com ara tasts d’embotits, visites a cellers del Priorat i del Penedès, així com a instal·lacions com ara el Parc Temàtic de l’Oli, a Les Borges Blanques, el Port de Pescadors de Cambrils, i el Mercat de la Boqueria i el Museu de la Xocolata, a Barcelona.

El viatge es complementa amb visites a l’Escola d’Hostaleria Hofmann a Barcelona i al restaurant Sant Pau, de Sant Pol de Mar. En aquest últim, el grup s’entrevistarà amb la seva propietària, Carme Ruscalleda.

La gastronomia catalana és actualment referent internacional per la seva qualitat, originalitat i diversitat. Catalunya és líder en nombre d’estrelles Michelin a l’estat espanyol. De fet, després de França, Catalunya disposa de la major concentració d’estrelles Michelin del món (39 restaurants guardonats i 46 estrelles).

Amb el grup de cuiners també viatgen periodistes i agents de viatge russos especialitzats en gastronomia. Aquesta acció s’emmarca en la promoció de Catalunya com a destinació de turisme gastronòmic que, des de fa un temps, duu a terme Turisme de Catalunya als Països de l’Est.

Aquesta acció de Turisme de Catalunya compta amb la implicació i col·laboració de diferents institucions i entitats zonals de promoció turística: Terres de Lleida, Turisme de Lleida, Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Oficina Comarcal de Turisme del Priorat, Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès i Turisme de Barcelona.