Un centenar de professionals de la cuina i del sector turístic van participar en el I Congrés de Col·lectius de Cuina de Catalunya, celebrat ahir a Girona. La trobada va servir per posar en comú experiències associatives, la creació de les diferents marques i tot el que suposa la tasca de recuperació dels millors productes locals a la cuina actual.
En total, van participar onze col·lectius de cuina de Catalunya: Cuines de la Vall de Camprodon (Camprodon); Cuina Vallès (Vallès Occidental); Cuina del Vent (Alt Empordà); Cuina Volcànica (Garrotxa); Cuina de l’Empordanet (Empordà); Club de Tast de Sitges (Sitges); Joves Cuiners (Empordà); Les Cuines del Vendrell (El Vendrell); La Xicoia (Pallars); Osona Cuina (Osona); i Penedès Fogons (Penedès).
El director de Turisme de Catalunya va inaugurar el congrés on van participar, entre d’altres professionals, el periodista italià i expert gastrònom Vittorio Castellani; i Jean Lerithier, representant del moviment SlowFood al Rosselló. A la taula rodona es van exposar les experiències de Santiago de Compostel·la i d’Euskadi sobre turisme enogastronòmic.
El I Congrés de Col·lectius de Cuina de Catalunya ha tancat el programa de la cinquena edició del Fòrum Gastronòmic, celebrat a Girona del 17 al 21 de febrer.