El conseller Nadal signa el conveni per a la rehabilitació del barri Marca de l'Ham de Figueres

query_builder   2 desembre 2005 19:30

event_note Nota de premsa

El conseller Nadal signa el conveni per a la rehabilitació del barri Marca de l'Ham de Figueres

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha signat, juntament amb l’alcalde de Figueres, Joan Armangué, el conveni per a desenvolupar el projecte d’intervenció integral al barri Marca de l’Ham de Figueres, que s’emmarca dins els ajuts que preveu la Llei de barris. D’altra banda, el conseller Nadal ha signat també un conveni per a la creació del Consorci Urbanístic entorn la nova estació del TGV, Figueres-Vilafant.

El conseller acaba la seva visita a Figueres participant aquest vespre a l’acte d’homenatge i recordança a la memòria de l’Ernest Lluch, organitzat per la agrupació cultural Atenea.

Rehabilitació del barri Marca de l’Ham de Figueres

El conseller de PTOP, Joaquim Nadal, i l’alcalde de Figueres, Joan Armangué, han signat el conveni per al desenvolupament del projecte de rehabilitació integral del barri Marca de l’Ham de Figueres, que s’emmarca en els ajuts previstos a la segona convocatòria de la Llei de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen atenció especial. Aquest projecte, particularment ben valorat per la Comissió de gestió del programa de barris i adjudicat el juliol passat, representarà una inversió de 5,5 MEUR, de la qual la Generalitat finançarà el 50%.

El projecte es refereix al barri Marca de l’Ham de Figueres, on es desenvoluparan actuacions de millora de l’espai urbà i dels edificis i es crearan nous equipaments i espais de referència on es duran a terme diversos programes de caire social i d’equitat de gènere.

En aquesta segona convocatòria, el DPTOP ha destinat 99 MEUR a 17 projectes. En la primera convocatòria, la Generalitat també va aportar 99 MEUR, per a cofinançar 13 projectes. Incloent-hi les aportacions dels respectius ajuntaments, ambdues convocatòries generaran un volum d’inversió global de prop de 400 MEUR en una trentena de barris. Es preveu que el primer trimestre de 2006 s’obri una tercera convocatòria d’ajuts.

Creació del consorci urbanístic de la nova estació Figueres-Vilafant

També avui, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, com a president de l’Institut Català del Sòl, i els alcaldes de Figueres, Joan Armangué, i de Vilafant, Paulí Fernández, han signat el conveni per a la creació del Consorci urbanístic per a l’ordenació i gestió de l’entorn de la nova estació Figueres-Vilafant. L’objectiu del consorci és la col·laboració d’aquestes administracions per al desenvolupament urbanístic dels terrenys situats al voltant de la nova estació ferroviària del tren d’alta velocitat (TGV) i l’ordenació d’aquest important àmbit estratègic per al futur econòmic de la zona.

L’arribada del tren d’alta velocitat i de la nova variant del tren convencional dotarà de perspectives urbanístiques els terrenys situats al voltant de la nova estació ferroviària, situats en els termes municipals de Figueres i Vilafant. Això fa del tot necessària una intervenció de les administracions públiques competents per tal de coordinar les intervencions i fer revertir en benefici de la comunitat el desenvolupament de tota l’àrea d’influència d’aquesta nova infraestructura.

El desenvolupament urbanístic de l’entorn de la nova estació és una de les actuacions estratègiques previstes en el Programa de sòl 2005-2008, promogut pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que executa l’Institut Català del Sòl. El Programa té com a objectiu cobrir la demanda de sòl residencial i per a activitat econòmica, per tal de potenciar la competitivitat del país i contribuir al seu equilibri territorial. El Govern de la Generalitat impulsa aquest potent pla d’activació de sòl residencial i industrial que incidirà de forma efectiva en el desenvolupament econòmic de Catalunya dels propers anys.