Medi Ambient i Habitatge inicia el buidatge de Sau

query_builder   4 octubre 2005 18:02

event_note Nota de premsa

Medi Ambient i Habitatge inicia el buidatge de Sau

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha començat a traspassar l’aigua de l’embassament de Sau al pantà de Susqueda per millorar-ne la qualitat en el sistema Ter-Llobregat

Des d’avui, l’ACA està desembassant la major part del volum del pantà de Sau amb l’objectiu principal de preservar la qualitat de l’aigua en el sistema Ter-Llobregat.

Després de tres setmanes de feina conjunta entre la Direcció General del Medi Natural i l’Agència Catalana de l’Aigua, els informes preceptius que s’han fet des del Departament de Medi Ambient i Habitatge han estat favorables a l’execució del desembassament de Sau.

Amb aquesta operació, el nivell d’aigua al pantà de Susqueda passarà del 38,19% al 48%. Així, l’aigua es mantindrà en millors condicions que si estigués repartida entre tots dos embassaments.

Previsiblement, el buidatge provocarà un episodi de mortaldat de peixos, que ha estat valorat pels experts com un efecte no perjudicial per al medi ambient, ja que es tracta d’espècies al•lòctones o invasores com el silur i que afecten severament la qualitat de l’aigua.

Per això, l’ACA ja ha desplaçat dues embarcacions al pantà de Sau. D’una banda, una barca pesquera per a la captura de peixos de l’embassament, que començarà a treballar demà dimecres; i, d’altra banda, una embarcació de tipus pelicà que s’encarregarà de la recollida de peixos morts.