El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, han signat aquest matí un conveni per a la construcció d’habitatges assistits de lloguer per a gent gran, amb protecció oficial.

En virtut d’aquest conveni, l’Ajuntament de Blanes cedirà a l’Institut Català del Sòl una finca de la zona de l’Hospital Asil Sant Jaume per dur a terme una promoció d’uns 42 pisos i aparcaments amb protecció oficial. Seran habitatges de lloguer assistit per a gent gran amb residència habitual i permanent al municipi de Blanes. L’atenció assistencial serà a càrrec de l’Ajuntament, i l’administració, la conservació i el manteniment dels habitatges seran assumits per la Generalitat a través d’ADIGSA.

Aquesta nova actuació s’integrarà dins el conjunt format per la residència de gent gran en funcionament, l’edifici de l’antic Asil Sant Jaume, l’aparcament i els consultoris mèdics existents. Aquesta promoció forma part del Programa d’habitatges dotacionals per a col•lectius específics, en aquest cas per a gent gran, que la Direcció General d’Habitatge està portant a terme mitjançant convenis amb ajuntaments.

El concurs públic per escollir arquitecte per a aquesta i altres 15 actuacions d’habitatge programats per la Direcció General d’Habitatge va ser publicat al Diari Oficial de la Generalitat el 29 de novembre i s’hi ha presentat un total de 149 equips d’arquitectes.