La Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa adjudicaran conjuntament 19 pisos de lloguer per a joves

query_builder   12 maig 2006 17:37

event_note Nota de premsa

La Generalitat i l'Ajuntament de Terrassa adjudicaran conjuntament 19 pisos de lloguer per a joves

El termini de presentació de sol·licituds s’obre el pròxim dilluns L’Ajuntament ha construït 25 habitatges per a joves, que s’afegeixen a l’oferta de la Generalitat

La Secretaria d’Habitatge de la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa obren dilluns que ve, 15 de maig, el termini de presentació de sol·licituds per accedir a 44 pisos de protecció oficial de lloguer per a joves al municipi, dels quals 19 han estat construïts per l’Institut Català del Sòl (Incasòl) i 25 per la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa. L’Ajuntament i la Generalitat treballen de forma conjunta per agilitar el procés d’adjudicació dels pisos de protecció oficial per a joves.

Les persones interessades han de presentar la documentació a la Societat Municipal d’Habitatge de Terrassa (c. Pantà, 20) i han de complir diferents requisits: ser menor de 30 anys; estar empadronat i residir a Terrassa des de fa un mínim de dos anys; acreditar ingressos no superiors a 2,5 vegades l’IPREM; no ser propietari de cap habitatge, i el lloguer del pis ha de ser com a màxim el 50% dels ingressos mensuals nets de la unitat de convivència. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 de maig.

Els pisos de l’Incasòl formen part d’una promoció de 38 habitatges de protecció oficial de lloguer per a joves, situada al pla de les Fonts de la ciutat. Concretament, la primera meitat dels pisos que s’adjudicaran són al carrer de Mossèn Josep Pons. Tenen una superfície útil de 39 m2 –llevat de tres, que en tenen 38 m2- i disposen d’un dormitori i d’una plaça d’aparcament vinculada. Els preus del lloguer oscil·len entre els 170 € i els 234 € mensuals. Els habitatges que ha construït l’Ajuntament de Terrassa estan situats al carrer Palet i Barba, i al carrer Ferran Casablancas.

La promoció del pla de les Fonts incorpora elements de sostenibilitat en el disseny, els materials utilitzats i la gestió d’energies i residus. En aquest sentit, s’han instal·lat plaques solars per a l’escalfament d’aigua sanitària, circuits dobles d’aigua i, entre d’altres elements, mecanismes estalviadors d’aigua. L’obra ha costat 2,47 M€ i es basa en un projecte de l’arquitecte Josep A. Alonso.

L’Incasòl ha invertit 6,36 M€ en l’adquisició dels terrenys, la gestió i la urbanització del sector residencial del pla de les Fonts, on se situa la promoció. La superfície d’aquest espai és de 10,3 hectàrees, amb una capacitat potencial de 310 habitatges.

L’adjudicació conjunta d’habitatges entre la Generalitat i l’Ajuntament de Terrassa és la continuïtat d’un treball de col·laboració iniciat el desembre de 2004 pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través d’Adigsa, quan van unificar criteris per adjudicar 15 pisos de patrimoni públic.