El conseller Milà participarà en el Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europeu

query_builder   1 febrer 2005 19:22

event_note Nota de premsa

El conseller Milà participarà en el Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europeu

És la primera vegada que representats de les comunitats autònomes hi participen

A partir d’aquest primer semestre de 2005, els representants de les comunitats autònomes podran participar en el Consell de Ministres de Medi Ambient de la Unió Europea. Aquest acord de la CARCE (Conferència per als Afers Relacionats amb les Comunitats Europees) es va conèixer durant la Conferència Sectorial organitzada pel Ministeri de Medi Ambient que es va celebrar a Santander els dies 28 i 29 de gener.

Per participar en les reunions del primer semestre, els consellers escollits han estat els d’Astúries, Catalunya i Galícia. Aquests tres consellers treballaran conjuntament per preparar les reunions europees. L’elecció s’ha fet, i es farà, mantenint un principi de rotació i garantint un equilibri territorial i polític. Així doncs, en la pròxima reunió de ministres de Medi Ambient que se celebrarà el pròxim 10 de març a Brussel•les, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, acompanyarà, en condició de suplent, el conseller asturià.

El dia 24 de juny, el conseller Milà anirà a Luxemburg per participar en la reunió de ministres europeus de Medi Ambient com a representant titular de les comunitats autònomes i membre de la delegació oficial que presidirà la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona. En aquesta reunió, es tractaran temes com la directiva REACH sobre autoritzacions de substàncies químiques, el reglament sobre l’instrument financer de medi ambient LIFE i la directiva sobre protecció d’aigües subterrànies contra la contaminació. La reunió servirà també per fer una valoració dels temes del canvi climàtic i de la convenció d’Aarhus relativa a l’accés a la justícia en matèria de medi ambient.