Convenis per construir 96 habitatges de protecció oficial a Teià

query_builder   25 abril 2005 16:54

event_note Nota de premsa

Convenis per construir 96 habitatges de protecció oficial a Teià

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, el president del Servei Català de la Salut, Carles Manté, i el president de la Cooperativa Agrícola de Teià, SCCL, Francesc Valls, han signat aquest matí un conveni per a la construcció de 16 habitatges assistits per a gent gran de protecció oficial i un Centre d’Assistència Primària en aquest municipi. Seguidament, el conseller Salvador Milà i l’alcalde de Teià han signat un segon conveni per a la construcció de 80 habitatges més amb protecció oficial.

En el primer conveni signat, la societat Agrícola de Teià i l’Ajuntament de Teià cediran a l’Institut Català del Sòl la finca de la seva propietat a la plaça de Catalunya. En aquesta finca, la Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’Incasòl, construirà diferents equipaments. En les dues plantes superiors, es construiran 16 habitatges de lloguer assistits per a gent gran qualificats d’habitatges amb protecció oficial. En la planta baixa, es construirà un Centre d’Assistència Primària de 450 m2 de superfície, que serà adquirit per CATSALUT. A les dues plantes de soterrani de la nova plaça, es construirà un aparcament d’unes 80 places, que serà adquirit i gestionat per l’Ajuntament. En aquesta actuació també hi haurà quatre locals que l’Ajuntament adquirirà. D’aquests locals, dos es destinaran a equipaments municipals, un serà per a la Cooperativa Agrícola de Teià, SCCP, i el darrer tindrà un ús administratiu a peu de la plaça de Catalunya. La urbanització de la plaça pública resultant de la coberta de l’aparcament, la durà a terme el Departament de Governació a través del Pla únic d’obres i serveis convingut amb l’Ajuntament.

Els 16 habitatges d’aquesta promoció tindran una superfície útil de 40 m2 i seran d’un dormitori doble amb un bany complet adaptat, una sala menjador i una cuina semioberta.

El segon conveni preveu la construcció d’habitatges amb protecció oficial al sector de la Plana. L’Ajuntament de Teià cedirà gratuïtament a l’Institut Català del Sòl 6.200 m2 de sostre residencial. La Direcció General d’Habitatge, mitjançant l’Institut Català del Sòl, durà a terme la construcció de 80 habitatges i aparcaments. Del total dels habitatges, 2/3 parts aproximadament seran de règim de compravenda i 1/3 part serà de lloguer.

 

Els habitatges de compravenda seran d’uns 70 m2 de superfície útil i tindran 3 dormitoris, bany complet, traster convertible en bany petit i cuina preferentment tancada, i se n’estudiarà la relació amb la sala d’estar.

Els habitatges de lloguer seran d’uns 60 m2 de superfície útil i tindran 2 dormitoris dobles, bany complet i cuina semitancada, i se n’estudiarà la relació amb la sala d’estar.

Tots els habitatges es destinaran a famílies amb residència habitual i permanent o bé amb lloc de treball al municipi de Teià. Tant l’Ajuntament de Teià com la Generalitat de Catalunya participaran en la definició dels criteris d’adjudicació.

El conjunt de les dues actuacions suposarà una inversió per part de la Generalitat de Catalunya d’uns 8.385.600 €. En la construcció d’aquestes promocions s’incorporaran els criteris de sostenibilitat i ecoeficiència en els edificis que el Departament de Medi Ambient i Habitatge ha elaborat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined