S’ha observat amb més intensitat la presència de fitoplàncton a les platges de la Muga, l’Estartit, Sant Feliu de Guíxols, i per primer cop a la platja de Sant Antoni de Calonge

Els resultats de l’anàlisi de les aigües litorals, que realitza setmanalment l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), han indicat que el 95% de les platges (228 punts de control) han presentat una qualitat sanitària de les aigües molt bona, el 4% bona (10 punts de control) i un 1% moderada (3 punts de control) durant els darrers set dies.

Durant el període de control s’han registrat un seguit d’incidències a les aigües litorals. El dijous 11 d’agost va ploure de manera general a tot el litoral. La pluja, que va ser localment forta en alguns punts, va afectar algunes platges, com ara les de Salou i Cambrils per la baixada dels barrancs que hi ha a les platges de Ponent i d’Horta de Santa Maria.

Al delta de l’Ebre algunes platges i els seus accessos van quedar inundats. A la resta del litoral, l’afectació per les pluges ha estat menor, tot i que com a conseqüència d’aquestes l’aigua de bany s’ha observat tèrbola i han arribat a les platges restes vegetals i residus antròpics (sobretot burilles) que l’aigua de pluja havia arrossegat al mar.

Fitoplàncton

Durant aquest període de control s’ha observat la presència de fitoplàncton (algues microscòpiques que donen coloració verda a l’aigua de mar) a les platges de la desembocadura de la Muga, l’Estartit, Sant Feliu de Guíxols, i per primer cop a la platja de Sant Antoni de Calonge. Per contra, la platja de la Fosca, on se’n observa habitualment, ha presentat l’aigua transparent.

Meduses

En aquest període de control s’han observat meduses de l’espècie Rizostoma pulmo, sobretot a les platges del Maresme i, en menys quantitat, al Baix Penedès. D’altra banda, han arribat petites esferes de quitrà, en poca quantitat, a les platges de Calafell i del Vendrell, que han afectat únicament la primera línia de mar.