Adigsa inverteix 397.663 € en la rehabilitació d'edificis de Lleida

Les obres es faran a la ciutat de Lleida, la Pobla de Segur i Tàrrega

query_builder   26 maig 2006 12:22

event_note Nota de premsa

Adigsa inverteix 397.663 € en la rehabilitació d'edificis de Lleida

Les obres es faran a la ciutat de Lleida, la Pobla de Segur i Tàrrega

L’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, ha adjudicat obres de rehabilitació d’edificis als barris de la Pau de Lleida (Segrià), Sant Aventí de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) i la Plana de Tàrrega (Urgell) per un import de 397.663 euros.

A la Pau, l’empresa API, SA, farà l’aïllament de les façanes de la zona dels menjadors  dels blocs A, B, C, D i E. L’obra tindrà una durada de sis mesos, afectarà 130 habitatges (el total del grup la Pau), i s’ha adjudicat per un import de 143.345 euros. 

A Sant Aventí, l’empresa Aplicaciones Bersa farà la reparació de les façanes i cobertes dels blocs 1, 2, 3 i 4. L’obra tindrà una durada de sis mesos, afectarà 40 habitatges i s’ha adjudicat per un import de 178.865 euros.

A la Plana, també Aplicaciones Bersa farà la reparació de les cobertes i pintarà les façanes dels blocs A i B. L’obra durarà cinc mesos, afectarà 18 habitatges, i s’ha adjudicat per un import de 75.453 euros.

En total, Adigsa ha assignat 26 obres de rehabilitació d’edificis per un import de  8.047.044 €. Les actuacions es faran a 23 barris de 14 municipis catalans. Adigsa, que administra el parc d’habitatge públic de la Generalitat, ha adjudicat les obres amb una baixa mitjana del 13,02%, de manera que les empreses han ofert els projectes per una quantitat inferior a aquest tant per cent. La baixa de les obres assignades el mes de desembre va tenir una mitjana del 13,5%.

A les obres de rehabilitació d’edificis, Adigsa reserva llocs de treball, mitjançant el programa Posa’t a punt, a persones procedents d’entitats sense afany de lucre o empreses i institucions vinculades a l’Administració que treballen per a la inserció social. En el cas de les comarques de Lleida s’han destinat cinc llocs de treball, per a tres manobres i dos ajudants de paleta.

En els propers mesos s’adjudicarà una altra obra a Lleida, al barri de Gaspar de Portolà, que actualment està en procés de licitació.