Marina Geli es reuneix amb el ministre de Salut Pública i Afers Socials i amb la Federació de Regions i Municipis de Suècia

query_builder   17 juny 2005 12:30

event_note Nota de premsa

Marina Geli es reuneix amb el ministre de Salut Pública i Afers Socials i amb la Federació de Regions i Municipis de Suècia

La consellera de Salut, Marina Geli, es troba de viatge institucional a Suècia, convidada per les autoritats sanitàries de la regió de Gävleborg, a Suècia. 

Avui s’ha trobat amb el ministre de Salut Pública i Afers Socials de Suècia, Morgan Johansson, que li ha explicat les polítiques de salut pública de la Regió i especialment dels municipis. A continuació, ha mantingut una reunió amb la Federació de Regions i Municipis de Suècia, amb els que ha intercanviat impressions sobre els temes de participació territorial i ciutadana en les decisions de salut. 

El viatge s’emmarca en el protocol de cooperació entre la Generalitat de Catalunya i la Regió de Gävleborg pel desenvolupament en matèria de sanitat de les dues regions.

A partir d’aquí s’ha obert la possibilitat d’establir un acord amb el Govern de Suècia i la Federació de Regions i Municipis per compartir model, en especial pel que fa a la descentralització i participació ciutadana, així com establir intercanvis per adaptar a Catalunya el paper de la infermeria en el sector de salut.

També s’ha obert la possibilitat que les regions balcàniques participin en el Fòrum de Salut que serà previ al Fòrum Europeu

Ahir, dijous 16 de juny, la consellera es va reunir amb la Presidenta de la Directiva de la Regió de Gävleborg, Ingrid Amrén i durant la trobada van tractar de l’acord signat l’any 2001 entre el Departament de Salut i aquesta regió, especialment dels temes de salut mental i la gestió de la sanitat.

La consellera també es va trobar amb el director de la Regió, Henrik Almkvist, que li va exposar el sistema de salut de la zona amb especial referència a l’atenció primària, que compta amb un important sistema d’atenció telefònica.

Seguidament, va visitar l’Hospital de Gävle i un centre d’atenció primària, on es va interessar especialment pel paper decisiu que té el col•lectiu d’infermeria en tot el sistema.