19-06-2007 

En l’homenatge celebrat en motiu del 20è aniversari de l’atemptat d’Hipercor

El president assegura a les víctimes del terrorisme que “tenen el Govern de Catalunya al seu costat”

Garanteix “amb rotunditat” al ministre de l’Interior que el Govern d’Espanya “compta amb tot el suport i la solidaritat del Govern de Catalunya en la lluita contra el terrorisme”

Afirma que Catalunya “accepta qualsevol debat i ideologia, però que no admet cap altra via que no sigui l’estrictament democràtica”

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquesta tarda que les víctimes del terrorisme“tenen el Govern al seu costat”. Així ho ha dit en l’acte d’homenatge a totes les víctimes del terrorisme, organitzat en motiu del 20è aniversari de l’atemptat d’Hipercor. El president català també ha deixat molt clar que el Govern de Catalunya i la societat catalana en general donen“el suport que el Govern d’Espanya necessita i mereix per encapçalar i dirigir la lluita contra tots els terrorismes, sigui quin sigui el seu origen”.

El president ha manifestat“amb rotunditat” davant el ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, que el Govern d’Espanya “compta amb tot el suport i la solidaritat del Govern de Catalunya en la lluita contra el terrorisme. Els governs de Catalunya sempre han donat suport als governs d’Espanya en aquest tema”, ha recordat.

El cap de l’Executiu català ha qualificat l’acte d’aquesta tarda com un“acte de compromís democràtic” i ha assegurat que Catalunya “és una societat forta i tolerant, que reconeix la seva pluralitat, que admet qualsevol debat i ideologia, però que no admet cap altra via que no sigui l’estrictament democràtica”.

Catalunya, ha afegit el president “sap que els violents són una minoria que no representen ni als que ells mateixos diuen representar”.

L’acte celebrat en motiu del 20è aniversari d’Hipercor és el primer acte organitzat pel Govern català d’homenatge a totes les víctimes del terrorisme, sense distinció del seu origen ni de l’organització armada que en fos la causant. La trobada ha tingut lloc a la confluència dels carrers Fabra i Puig, Río de Janeiro i avinguda Meridiana, prop del lloc on el 19 de juny de 1987 van perdre la vida 21 persones i més de quaranta van resultar ferides.

El president ha recordat que l’atemptat d’Hipercor“com tots els atemptats terroristes va ser brutal, absurd i inútil”, i ha afirmat que l’homenatge d’avui ha estat convocat “a proposta de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes” (ACVOT), a la qual el Govern de la Generalitat ha concedit una de les Creus de Sant Jordi d’aquest any.

El cap del Govern manifestat públicament que l’ACVOT “és mereixedora del reconeixement de la societat catalana i  l’espanyola, per la seva tasca de suport a les víctimes” i els ha assegurat que “tenen el Govern de Catalunya al seu costat”.