21-06-07

Durant el lliurament de diplomes a la 20ena promoció d’agents de la policia catalana

El president Montilla afirma que els Mossos d’Esquadra fan una “excel·lent tasca, presidida pel respecte més escrupolós a les lleis”

•    Afirma que l’exigència ciutadana davant la fase final del desplegament és altíssima, estimulant i saludable

•    Considera que la seguretat pot ser objecte de debat polític, però que no s’ha d’utilitzar de manera partidista i irresponsable

•    Commina els agents a no baixar la guàrdia, tot i que les dades indiquen que el nombre de delictes està estancat i fins i tot disminueix

El president de Catalunya, José Montilla, ha afirmat aquesta tarda que la policia de la Generalitat fa “una excel·lent tasca”, que està “presidida pel respecte més escrupolós a les lleis i garanteix la llibertat i la seguretat de la ciutadania del nostre país”.

El president ha dit aquestes paraules durant l’acte de lliurament del diplomes a la 20ena promoció de Mossos d’Esquadra. “Els Mossos d’Esquadra sou una policia que està fent una magnífica feina, en un procés de desplegament de molta complexitat”, ha manifestat als agents i comandaments reunits a l’Escola de Policia de Mollet del Vallès, i ha reiterat la seva “confiança” i “la bona imatge que tinc i que es té de la nostra policia”.

El cap del Govern català s’ha referit a l’última fase del desplegament del cos en el territori català, previst durant el proper any i mig, i ha advertit que “el nou desplegament el farem amb un altíssim grau d’exigència ciutadana”. El president, però, no creu que això sigui un inconvenient, sinó “una exigència saludable, que per a tots nosaltres ha de ser un estímul”.

El cap de l’Executiu ha recordat també que “les xifres i els fets quantificats ens indiquen que el nombre de delictes està estancat o fins i tot disminueix”, però, alhora, “en els darrers anys el problema de la seguretat ocupa un dels primers llocs en les preocupacions ciutadanes”. En aquest sentit, ha assegurat que cal “no baixar la guàrdia” i “afrontar el debat sobre la seguretat amb rigor i serenitat”.

No és bo utilitzar la seguretat i la policia en un debat partidista”, ha manifestat, i ha afegit que “pot haver-hi diferents visions polítiques sobre la seguretat, però l’estratègia de fons mai no ha de ser utilitzada de forma irresponsable, en prejudici de la nostra convivència”.