L'ACCD referma el seu compromís amb els pobles indígenes de Guatemala

query_builder   23 agost 2006 13:40

event_note Nota de premsa

L'ACCD referma el seu compromís amb els pobles indígenes de Guatemala

El director de l'ACCD, Àlex Masllorens, ha signat avui un conveni amb la Fundació Rigoberta Menchú Tum per seguir donant suport als projectes educatius que aquesta entitat du a terme a Guatemala. Mitjançant el present conveni, l'ACCD recolzarà la tercera fase del projecte "Suport a l'educació superior dels pobles indígenes", des del qual es promou la formació educativa de professors maies d'escoles primàries indígenes dels departaments d'Alta i Baixa Verapaz. En concret, es contempla que aquests professors realitzin la carrera d'Educació per a Contextos Multiculturals impartida a la Universitat de San Carlos de Guatemala.

Amb un pressupost inicial de 200.000€, també es constituirà una comissió tècnica de seguiment que haurà de vetllar, segons el director de l’ACCD, Àlex Masllorens, per un “òptim desenvolupament del projecte i decidir sobre com reorientar-lo a partir de les variacions que es puguin produir al llarg del seu cicle”. Aquesta comissió s’haurà de reunir, com a mínim, un cop per semestre.

La Generalitat de Catalunya va iniciar la cooperació amb la Fundación Rigoberta Menchú Tum amb un conveni signat a la ciutat de Guatemala el 1997. Aquest acord va ser prorrogat amb un segon conveni signat a Barcelona el 1998 i un de tercer, signat també a la capital catalana, el 2000. A més, des de 2004 col·labora amb aquest projecte de formació universitària. El present conveni, signat avui, té vigència fins a finals d’agost del 2007.

La Fundación Rigoberta Menchú Tum és una entitat sense ànim de lucre de projecció social que té com a objectiu el reconeixement i el respecte a la identitat i els drets dels pobles indígenes, el ple respecte als drets humans i la legalitat internacional, així com l’enfortiment de la lluita per la pau i el dret dels pobles a una vida digna.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined