El Govern constitueix els dos primers consorcis que acostaran les polítiques d'ocupació a la realitat socioeconòmica del territori

Els consorcis integren administracions i agents socials en les polítiques d'inserció laboral al Vallès Occidental i l'Hospitalet de Llobregat, que compten amb una població total de 1.068.512 persones

query_builder   11 juliol 2006 10:35

event_note Nota de premsa

El Govern constitueix els dos primers consorcis que acostaran les polítiques d'ocupació a la realitat socioeconòmica del territori

Els consorcis integren administracions i agents socials en les polítiques d'inserció laboral al Vallès Occidental i l'Hospitalet de Llobregat, que compten amb una població total de 1.068.512 persones

El Govern ha aprovat la constitució dels Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental i del Consorci per a la Gestió Descentralitzada de Polítiques Actives d’Ocupació a l’Hospitalet de Llobregat. Aquests dos ens responen al procés d’estructuració del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que vol reforçar l’eficiència del sistema ocupacional en base als principis de desconcentració i descentralització. El citat procés, que segueix les línies de l’Estratègia Europea d’Ocupació (EEO), implica en aquestes polítiques les institucions locals i els diferents agents socioeconòmics, apropant-les així a la realitat de cada zona.

Aquests dos consorcis, els primers constituïts pel Govern de Catalunya, pretenen doncs adaptar al màxim les polítiques ocupacionals a l’entorn on s’han de desenvolupar, cercant així la màxima eficiència en la inserció laboral, així com la professionalitat i la competitivitat empresarial, en línia amb la resta de polítiques impulsades fins el moment per l’Administració catalana. Podran beneficiar-se de l’acció dels consorcis els 252.884 habitants de l’Hospitalet i els 815.628 del Vallès Occidental; en total, una població que suma 1.068.512 persones.

Per una part, el Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental està integrat per la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments dels municipis de la comarca del Vallès Occidental, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Diputació de Barcelona, i les organitzacions patronals i sindicals de la comarca.

Els objectius d’aquest Consorci són el foment i desenvolupament dels programes, serveis i actuacions adreçats a millorar l’ocupabilitat i qualificació de les persones i l’anàlisi de la problemàtica i les necessitats en aquest àmbits.

També juga un paper molt important la programació, justificació i avaluació de les activitats a desenvolupar per tal de donar resposta a la problemàtica ocupacional; la promoció econòmica, el desenvolupament territorial i la millora de l’entorn competitiu per a les empreses i les activitats econòmiques.

El Consorci del Vallès Occidental fomentarà la cooperació de totes les entitats consorciades i el suport a les entitats, empreses i institucions que hi col·laboren per assolir més eficàcia, transparència i eficiència en el desenvolupament de les polítiques públiques.

Per la seva part, el Consorci per a la Gestió Descentralitzada de Polítiques Actives d’Ocupació a l’Hospitalet de Llobregat té com a principals objectius, a més de l’anàlisi de les necessitats concretes del seu àmbit territorial en matèria d’ocupació i promoció econòmica, la programació, gestió i avaluació de les activitats que s’hi desenvolupin.

Aquest Consorci està integrat per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i les organitzacions empresarials i sindicals de la localitat.

El Govern signarà properament amb tots dos consorcis sengles convenis per tal de fixar l’assignació de recursos a aportar per la pròpia Generalitat. La posada en marxa dels consorcis suposarà, en definitiva, un canvi del model de gestió i la descentralització dels recursos que ja es destinen en matèria d’ocupació al territori per millorar la seva eficàcia i acostar la presa de decisions a les persones i les empreses.

Prop de 9,38 i 62,68 milions d’euros en programes d’ocupació entre 2004 i 2005 a L’Hospitalet i el Vallès Occidental, respectivament

Entre els anys 2004 i 2005, les actuacions del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en matèria d’ocupació a L’Hospitalet de Llobregat i al Vallès Occidental han suposat una inversió de 9.383.448,00 i 62.686.084,60 euros, respectivament.

En el cas de L’Hospitalet, durant els dos últims anys un total de 7.269 persones s’han beneficiat de les 386 accions impulsades per l’Administració catalana a la ciutat.

Pel que fa al Vallès Occidental, entre el 2004 i el 2005 63.732 persones s’han beneficiat de les 1.790 accions que el SOC ha posat en marxa a la comarca. En tots dos territoris, les accions han anat dirigides bàsicament a fomentar l’ocupació, impulsar la igualtat d’oportunitats i millorar la qualificació professional de les persones.

Dimarts, 11 de juliol de 2006

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined