Segons el conveni, que tindrà una durada de 2 anys, el CIDEM posarà a disposició del COMB l’oferta tecnològica catalana per tal d’ajudar en el desenvolupament dels projectes que es presentin. El COMB, mentrestant, aportarà partners estratègics, coneixement del sector, networking, clients i proveïdors, entre d’altres.
El document, a més de contemplar l’assessorament i orientació dels emprenedors, i la possibilitat de localització dels projectes en una incubadora, també preveu facilitar l’accés a les fonts de finançament existents al mercat, entre elles les societats de capital risc amb les que el CIDEM i el COMB col·laboren habitualment. D’altra banda, es plantegen actuacions de fertilització creuada (intercanvi de coneixement i oportunitats de negoci) entre el sector mèdic i d’altres sectors, per exemple, el metall-mecànic per desenvolupar nou instrumental.
Una comissió de seguiment que supervisi el conveni
Al conveni, signat avui pel secretari d’Indústria i director del CIDEM, Joan Josep Berbel, i el president del COMB, Miquel Bruguera, s’acorda que es crearà una Comissió de coordinació i seguiment que s’encarregarà de supervisar les activitats que es portin a terme en el marc del conveni. La comissió estarà formada per quatre persones, dues d’elles del CIDEM i les altres del COMB, i es reunirà cada sis mesos, com a mínim.
El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona és una institució centenària, formada per més de 27.000 col·legiats, que s’encarrega de defensar els interessos col·lectius de la professió mèdica i, al mateix temps, vigilar la pràctica de la Medicina i oferir la millor sanitat a la societat.
Dimarts, 1 d’agost de 2006