El vicepresident de la Generalitat ha manifestat que el Govern de Catalunya tanca la Fira amb tots els objectius acomplerts i amb un missatge d'"orgull i satisfacció per haver fet les coses ben fetes", una felicitació que Josep-Lluís Carod-Rovira ha fet extensiva a tots els departaments de la Generalitat que han participat en l'organització de la presència catalana al certamen. El vicepresident ha insistit que Frankfurt ha estat un èxit i "la clau que ha obert tots els panys de la internacionalització de la cultura catalana". Prova d'aquest èxit és la invitació de Catalunya a participar l'any 2008 al Festival de Música i Teatre de Guanajuato (Mèxic), el més important de l'Amèrica Llatina, i a la Biennal de Venècia al 2009 amb pavelló propi. Fins el moment només els Estats participaven a la Biennal, a excepció de Gal·les i Escòcia.
En aquest context, Josep-Lluís Carod-Rovira ha ressaltat que mai com ara la cultura catalana havia aconseguit una repercussió internacional a tanta escala. Ho avalen, segons ha destacat, les 80 ciutats alemanyes en què ha estat present la cultura catalana. En aquest sentit ha recordat la participació de la cultura catalana a la Fira de Leipzig, el seminari de multilingüisme que s'ha fet a Hamburg, les més de 100 lectures que s'han fet a instituts d'educació secundària, la representació d'obres de teatre o d'actuacions musicals, així com també les exposicions que s'han fet a Berlín, ciutat on també s'ha fet la trobada internacional de catalanística.
El vicepresident de la Generalitat ha destacat que la cultura catalana ha estat recolzat per tres governs -Andorra, Balears i Catalunya- i amb la presència del president del Parlament de Catalunya i del Balear. També s'ha felicitat per la participació a la Fira de la resta de territoris de llengua catalana, amb els ajuntaments de l'Alguer i Perpinyà, de Sueca, Gandia i Morella o de Basseit i Calaceit, entre d'altres.