El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha aprovat les bases reguladores de les subvencions per al foment de les activitats d'informació i promoció dels programes de qualitat dels aliments, i ha convocat les corresponents a l'any 2007.
Les subvencions que estableix aquesta Ordre tenen el caràcter de cofinançades amb la Unió Europea, d'acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2007-2013 i aniran a càrrec del pressupost del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008, per una quantia màxima de 560.000 euros.
Aquestes subvencions tenen com a objectiu fomentar les Denominacions d'Origen Protegides (DOP), les Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP), les Denominacions d'Origen (DO), els productes ecològics (PAE) i la Marca Q, de Catalunya en el mercat interior mitjançant un pla de foment anual on es poden incloure les actuacions següents:
a) L'organització, el patrocini, l'assistència a fires, les exposicions i les reunions d'associacions que tinguin com objectiu el foment i la promoció de DOP, IGP, DO, PAE i Marca Q.
b) La informació i la publicitat en revistes especialitzades, receptaris, catàlegs, llibres, Internet i en articles publicitaris.
c) La publicitat en els diferents mitjans de comunicació, i/o en els punt de venda.
d) La identificació del producte amb rètols informatius al lloc de venda i/o producció.
e) Les accions per a la millora de la imatge i la presentació del producte.
D'acord amb el Programa de Desenvolupament Rural 2007-2013, la quantia màxima de les subvencions concedides és d'un 70% i l'import màxim per beneficiari és de 60.000 euros.
El termini de presentació de les sol.licituds és d'un mes a partir de l'endemà de les publicació d'aquesta Ordre.
El foment, la defensa i la millora de la qualitat dels productes alimentaris, que gaudeixen d'unes característiques diferencials i de qualitat, han estat sempre prioritats de l'Administració. Per aquest motiu, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, dóna suport als productes que segueixen un programa comunitari i nacional de qualitat, concretament els productes que gaudeixen d'un distintiu comunitari de DOP, IGP, DO, els productes ecològics (PAE), i també els productes que gaudeixen de la marca de qualitat alimentària (Marca Q).
19 de novembre de 2007