event_note Nota de premsa

Els restaurants de Barcelona oferiran menús saludables basats en la dieta mediterrània

La iniciativa, que fins ara ha funcionat de forma pilot a Granollers, és pionera a l'estat espanyol en la promoció de la dieta mediterrània
 
Avui s’ha presentat el projecte Amed a Barcelona. A l’acte hi ha assistit el tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica, Jordi William Carnes, el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, la presidenta de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, Isabel Ribas, el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Gaietà Farràs González, el vicepresident executiu de la Fundació Dieta Mediterrània, Francisco Sensat, així com nombrosos restauradors de Barcelona.
 
 
Projecte AMED
 
Amed és un projecte dissenyat pel Departament de Salut, que es desenvolupa en col·laboració amb els ajuntaments, els consells comarcals, els gremis de restauració i la Fundació Dieta Mediterrània. A Barcelona està impulsat per l’Ajuntament, els Mercats, l’Agència de Salut Pública i el Gremi de Restauració de Barcelona.
 
Els objectius d’aquest projecte consisteixen en identificar i acreditar els establiments que ofereixin opcions d’alimentació mediterrània per als seus clients.
Els restaurants acreditats estaran senyalitzats amb un adhesiu exterior que els identificarà com a establiments AMED. Tots els restaurants que compleixin els criteris podran ser acreditats, tot i que el projecte s’adreça específicament als restaurants que ofereixen menú. Un 36% de la població menja fora de casa entre 1 i 3 vegades a la setmana.
 
L’oferta gastronòmica que s’ofereix en aquests restaurants garanteix:
 
  • La utilització d’oli d’oliva, per amanir i preparar els plats
  • Una amplia oferta de verdures, hortalisses i llegums en els menús
  • Prioritat de peixos i carns magres en la confecció dels plats
  • Fruita fresca abundant com a postres en les cartes de l’establiment
  • La inclusió de productes integrals
  • L’oferta de làctics amb baix contingut en greix
  • La possibilitat de consum de vi per copes o unitats individuals
  • La difusió de material i informacions sobre alimentació saludable i oci actiu
  • Tot això sense incrementar el preu del menú
 
 
 
Per a més informació podeu visitar: www.amed.cat
 
Aquesta acció d’acreditació de restaurants AMED, forma part del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l’Alimentació Saludables, PAAS. Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l’any 2006, s’han dut a terme més de 50 accions en diferents àmbits, com ara l’educatiu, el comunitari, el laboral i també en l’àmbit de la salut. Per a més informació sobre el PAAS, podeu consultar:http://www.gencat.net/salut/depsan/units/sanitat/html/ca/dir210/index.html