Avui s'ha presentat l'agenda escolar de la Garrotxa 2007-2008, adreçada als professionals de l'educació i a tots els alumnes de primària i secundària de la comarca. L'agenda és una iniciativa del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i ha estat editada conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i l'Ajuntament d'Olot, amb la col.laboració de Fecsa-Endesa i la Fundació Caixa Girona. Hi ha participat també Òmnium Cultural de la Garrotxa, que ha facilitat l'assessorament lingüístic.
L'agenda escolar de la Garrotxa és un projecte que va néixer amb l'objectiu que els escolars puguin fer ús d'una agenda específica de la comarca que, alhora, és una bona eina de treball i permet reflexionar sobre temàtiques d'educació ambiental relacionades amb el seu entorn immediat.
L'agenda escolar es destina als centres docents i s'elabora mitjançant un procés de participació que es desenvolupa durant el curs escolar anterior. En la seva elaboració, hi col.laboren activament i de manera coordinada els centres docents de la comarca,  l'Institut Municipal d'Educació d'Olot, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Tal com s'ha fet en cursos anteriors, s'han elaborat dues agendes: una per a primària i una altra per a secundària. Totes dues recullen continguts sobre el medi natural i social de la comarca de la Garrotxa que s'han treballat des de les diferents escoles i instituts.

Per a l'elaboració de l'agenda de secundària es va iniciar un procés de participació de l'alumnat, per al qual es va crear una assemblea de representats d'alumnes dels diferents instituts de la comarca. Aquesta assemblea tenia com a finalitat dictar les normes bàsiques per tal que l'agenda fos una eina útil i respongués a la necessitat dels estudiants de secundària. Totes les idees recollides es van intentar incorporar a la confecció de l'agenda per a secundària. Aquest disseny va néixer ja amb la primera agenda, la del 2005-2006, i s'ha anat millorant amb les aportacions que cada any han fet els docents i les diferents comissions d'alumnes.
L'agenda de primària ha estat supervisada per la comissió de mestres, que cada any ha fet aportacions per optimitzar-la. Aquesta comissió decideix l'ordre dels continguts, l'eix vertebrador de l'agenda, que enguany són els rèptils, i la temàtica que cada un dels centres ha de treballar, que aquest curs és un indret proper al centre educatiu. En l'elaboració de l'agenda de primària també hi participa, des de fa dos anys, l'Escola d'Art d'Olot, que s'encarrega de les il.lustracions que conclouen els diferents mesos. Aquestes il.lustracions van acompanyades d'un text breu i explicatiu i també serveixen perquè els alumnes i els docents treballin la fauna del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Per al projecte s'ha intentat que cada un dels centres educatius presentés quelcom relacionat amb el seu entorn més proper, en el cas dels centres de primària, o amb experiències dutes a terme, en el cas dels centres de secundària.

Cal destacar que dels 13 centres docents que van participar en el projecte 2005-2006 s'ha passat a 19 centres en el 2007-2008, la qual cosa significa que faran ús de l'agenda un total de 4.205 alumnes (1.895 alumnes de primària i 2.310 de secundària). 

El curs vinent es preveu dedicar l'agenda escolar, de manera monogràfica, a la interacció i la influència social de l'activitat volcànica en aquelles comunitats assentades en entorns on aquesta és o ha estat present.

Els centres educatius de primària que han participat d'aquesta iniciativa han estat:
. CEIP Rocalba (Sant Feliu de Pallerols)
. CEIP Sant Roc (Olot)
. CEIP Malagrida (Olot)
. Cor de Maria (Olot)
. Escola Pia (Olot)
. CEIP Castanyer (Sant Joan les Fonts)
. ZER El Llierca (Sant Jaume de Llierca, Argelaguer, Montagut i Oix, Tortellà)
. CEIP Salvador Vilarrasa (Besalú)
. CEIP Pla de Dalt (Olot)
. ZER Els Volcans (Santa Pau, Mieres, Castellfollit de la Roca i Riudaura)
. CEE Joan XXIII
. Escola Llar - CEIP Lluís M. Mestras (Olot)
. CEIP Sant Cristòfol (les Planes d'Hostoles)

Els centres educatius de secundària que han participat d'aquesta iniciativa han estat:
. IES-SEP La Garrotxa  
. IES Bosc de la Coma
. Escola Pia 
. Escola Cor de Maria
. IES Montsacopa
. CEE Joan XXIII