Un panell de tastadors valoraran els atributs de la carn de pollastre i capons de la raça Prat i ho compararan amb la del pollastre convencional

 La Unitat de Genèrica Avícola i de Tecnologia dels Aliments de l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) està realitzant un estudi comparatiu entre el pollastre i capó del Prat i els pollastres convencionals. L’estudi, que té una durada de vuit mesos, té com a objectiu determinar de forma comparativa els atributs sensorials d’aspecte, olor, gust i textura de la carn de pollastre i de capó de la raça Prat enfront de les del pollastre convencional. Desprès del període de cria es realitzarà una avaluació sensorial mitjançant un panell de catadors entrenats per a aquesta finalitat.

Els resultats de l’estudi permetran conèixer i valorar l’opinió sobre aquesta carn de pollastre i capó de la raça Prat, i així poder establir les possibles diferències organolèptiques que s’hagin pogut detectar envers el pollastre convencional.

El programa de millora genètica de la raça Prat que s’ha portat a terme els darrers anys a l’IRTA, ha conduit a la presència al mercat del Pollastre i Capó de la raça Prat, obtinguts sota un protocol de criança vetllat per el Consell Regulador del Pollastre i Capó de la raça Prat (CRRP).

Aquest CRRP garanteix que aquests pollastres i capons compleixen una sèrie de requisits, establerts en el reglament, com són el fet que es crien a terra, amb unes densitats mai superiors als 8 animals per metre quadrat, amb una alimentació composta amb un mínim del 70% de cereal i sacrificats als 90 dies (pollastre) i als 182 dies (capons) de vida. Aquest tipus de producció permet obtenir un producte diferenciat del pollastre convencional amb unes característiques pròpies de la seva carn.

19 de setembre de 2007