Es constitueixen els Governs Territorials de Salut del Montsià, el Baix Camp i el Baix Empordà

query_builder   4 desembre 2007 13:28

event_note Nota de premsa

Es constitueixen els Governs Territorials de Salut del Montsià, el Baix Camp i el Baix Empordà

.Amb els Governs Territorials es fa realitat la participació del món local en la planificació i direcció del sistema sanitari i es vol contribuir a la millora de la salut de la seva població

.La constitució d'aquests tres consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials de Salut

El Govern ha aprovat avui la constitució de tres Governs Territorials de Salut (GTS) i n'ha aprovat els seus estatuts. Concretament, ha aprovat la creació dels GTS del Montsià, del Baix Camp, i del Baix Empordà. La constitució d'aquests tres consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials de Salut.

Els Governs Territorials de Salut tenen com a objectiu prioritari incrementar la participació del món local en la direcció i gestió del sistema sanitari, creant un marc de col.laboració entre l'Administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu els ajuntaments en la política nacional de salut i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel Departament de Salut.

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el Govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris.

El Pacte per a la Salut al Montsià es va signar en data 3 de desembre de 2005 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els municipis d'Alcanar, Amposta, Freginals, Godall, La Galera, La Sénia, Masdenverge, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara i Ulldecona, a més del Consell Comarcal del Montsià. 

El Pacte per a la Salut al Baix Camp es va signar en data 1 de març de 2006 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els municipis de L'Albiol, L'Aleixar, Alforja, Almoster, Arbolí, L'Argentera, Borges del Camp, Botarell, Cambrils, Capafonts, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, La Febró, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Prades, Pratdip, Reus, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, La Selva del Camp, Vandellòs i L'Hospitalet de l'Infant, Vilanova d'Escornalbou, Vilaplana i Vinyols i els Arcs, i també el Consell Comarcal del Baix Camp.

El Pacte per a la Salut al Baix Empordà es va signar en data 24 de març de 2006 entre el Departament de Salut, el Servei Català de la Salut i els municipis de La Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós, Palau-Sator, Sant Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Verges, així com també el Consell Comarcal del Baix Empordà. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined